Prostějov: Nájemné a pachtovné se o inflaci nezvýší

04.02.2024 11:17 | Tisková zpráva

Radní odsouhlasili nezvýšení nájemného a pachtovného o míru inflace u nájemních smluv, uzavřených s městem. Dle oficiálních údajů Českého statistického úřadu činila míra inflace za rok 2023 10,7 procenta.

Prostějov: Nájemné a pachtovné se o inflaci nezvýší
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Navyšování o inflaci je sjednáno v rámci většiny nájemních a pachtovních smluv na užívání majetku města, zejména u pozemků a nebytových prostor. V případě nájemních a pachtovních smluv evidovaných na odboru správy a údržby majetku města se jedná zejména o pronájmy pozemků užívaných jako odstavné plochy, zahrady, pro umístění staveb a reklamních poutačů, dále o pachty zemědělských pozemků či pronájmy reklamních ploch, movitých věcí a některých objektů. U smluv evidovaných u správce městských budov společnosti Domovní správa Prostějov, s.r.o., se jedná zejména o pronájmy prostor sloužících k podnikání,“ říká 1. náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Důvodem je skutečnost, že v loňském roce bylo nájemné a pachtovné uživatelům městského majetku zvýšeno o míru inflace, tedy o 15,1 procenta, a letos tak město dále nájemné a pachtovné navyšovat nechce. Důvodem je především snaha nezatěžovat občany a podnikatele, působící na území města Prostějova, dalším zdražováním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…