Prostějov: Navýšení nájemného a pachtovného o míru inflace se nekoná

28.01.2021 17:39

Město Prostějov nebude letos navyšovat nájemné ani pachtovné o míru inflace (index spotřebitelských cen) vyhlašovanou Českým statistickým úřadem za uplynulý kalendářní rok a to u všech nájemních a pachtovních smluv na užívání a požívání majetku ve vlastnictví Statutárního města Prostějova (zejména pozemků a nebytových prostor).

Prostějov: Navýšení nájemného a pachtovného o míru inflace se nekoná
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„V rámci většiny takto uzavřených nájemních a pachtovních smluv je smluvně sjednána možnost každoročního navyšování nájemného a pachtovného o míru inflace. Tuto možnost jsme ovšem v letech 2010 až 2019 ani jednou nevyužili. Jedním z důvodů pro nenavyšování nájemného a pachtovného v předchozích letech byla skutečnost, že v rámci Programového prohlášení Rady města Prostějova jsme se zavázali, že v oblasti hospodaření města nebude při pronájmu městských nebytových prostor uplatňováno navyšování nájmů o míru inflace. Z důvodu zachování rovného přístupu a rovných podmínek pro všechny nájemce a pachtýře majetku ve vlastnictví města, se neuplatnění navýšení nájemného a pachtovného o míru inflace v předchozích letech vztahovalo nejen na nájemce nebytových prostor, ale na všechny nájemce a pachtýře veškerého majetku ve vlastnictví města Prostějova. Pouze v loňském roce bylo nájemné a pachtovné o míru inflace, která činila 2,8 %, navýšeno,“ uvedl 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil a doplnil, že za letošním rozhodnutí o nenavyšování nájemného a pachtovného stojí nepříznivé dopady epidemie COVID-19.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Přijďte si zacvičit do nových venkovních posiloven

13:33 Liberec: Přijďte si zacvičit do nových venkovních posiloven

Odbor ekologie a veřejného prostoru zrealizoval pro občany města Liberce dvě nové venkovní posilovny…