Prostějov: O prodej bytu je nebývalý zájem

22.05.2017 21:16

Cena bytu v Netušilově ulici vyletěla téměř k milionu.

Prostějov: O prodej bytu je nebývalý zájem
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Zájemci o byt, který město Prostějov nabídlo k prodeji, začali jeho původní cenu (minimální kupní cena dle znaleckého posudku 600 tisíc korun) „přebíjet“ jako při klasické dražbě.  O prodej jednotky č. 1622/15 o výměře 42,93 m2, byl veliký zájem.

„Zájemců o koupi bylo deset a cena se postupně dostala až na částku 909 tisíc korun,“ uvedl první náměstek primátorky Zdeněk Fišer s tím, že Rada města Prostějova prodej zastupitelům doporučuje schválit. V průběhu měsíce prosince 2016 byl nájemní vztah s oprávněným nájemcem ukončen a došlo ke zpětnému předání této bytové jednotky společnosti Domovní správa Prostějov, s.r.o., která zajišťuje její správu. Záměr prodeje byl v době od 15.03.2017 do 02.05.2017, v souladu s ustanovením zákona, zveřejněn vyvěšením na úřední desce Magistrátu města Prostějova. Zájemci mohli své nabídky podat v písemně formě osobně nebo doporučeně poštou v uzavřené obálce do 28.04.2017.

„Před uzavřením kupní smlouvy bude vybraný uchazeč povinen zaplatit celou kupní cenu (část již uhrazena formou kauce) a požadované náklady spojené s prodejem předmětných nemovitostí. V případě, že ve stanovené lhůtě nebude kupní smlouva uzavřena, zaplacená kauce se nevrací a připadne Statutárnímu městu Prostějovu. Současně bude osloven další uchazeč, kterému bude poskytnuta stejná lhůta pro uzavření kupní smlouvy,“ uzavřel náměstek Fišer. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…