Prostějov: Plocha před nádražím dozná výrazných změn

30.04.2022 14:56 | Tisková zpráva

Prostor na nároží mezi Svatoplukovou a Janáčkovou ulicí obohatí výsadba kvetoucích trvalkových záhonů s keři.

Prostějov: Plocha před nádražím dozná výrazných změn
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Máme na tuto lokalitu zpracovanou zahradně architektonickou studii, na kterou navazuje projektová dokumentace k územnímu rozhodnutí. Nové řešení tvoří jakousi moderní „bránu“ města,“ uvedl náměstek primátora pro stavební rozvoj a investice Jiří Rozehnal. Jak dále doplnil k již prováděné změně území, středem povede cesta z mlatu, podél ní najdou lidé místa k posezení na lavicích.

Stávající dřeviny budou zachovány, naopak nevzhledné stěny doplní popínavé rostliny a hlavní efekt zajistí trvalkové záhony. „Záhony jsou navrženy tak, aby byly atraktivní během celého roku. Na jaře zde pokvetou cibuloviny, v létě budou dominovat nenáročné kvetoucí trvalky jako třapatky, šalvěje nebo krásnoočka. Linii trvalek doplní linie okrasných travin a na závěr linie keřů,“ osvětlila podobu zeleně před nádražím náměstkyně primátora za životní prostředí Milada Sokolová.

Úprava je extenzivní s minimálními nároky na údržbu. Lidé budou moci inovované prostory začít využívat již brzy. Vegetační úpravy si vyžádají 545 tisíc korun a budou hrazeny z fondu zeleně. Stavební práce (příprava záhonů a cestní sítě) vychází na 470 tisíc korun.

Více informací k projektu naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Galerijní a muzejní noc nabídne zábavný program pro všechny generace

10:23 Zlín: Galerijní a muzejní noc nabídne zábavný program pro všechny generace

V pátek 24. května se uskuteční letošní Galerijní a muzejní noc ve Zlíně. Pro ty, kteří zůstanou vzh…