Prostějov: Regenerace sídliště Moravská

04.03.2020 13:13

Projekt řeší lokalitu sídliště Moravská v západní části města o rozloze cca 5,8 ha s 36 bytovými domy, ve kterých je celkem 478 bytů.

Prostějov: Regenerace sídliště Moravská
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Projekt regenerace veřejného prostranství na sídlišti Moravská v Prostějově zpracovala společností CAD PROJEKT PLUS, s.r.o., se sídlem v Prostějově. Návrh regenerace byl projednán na 2 veřejných projednáních s občany a dále na 2 setkáních s předsedy společenství. Koncept řešení vycházel mimo jiné z vyhodnocení ankety občanů(celkem 83 odpovědí). Projekt byl schválen na 6. zasedání ZMP ve dnech 30. 4. a 3. 5. 2019.

Navržené úpravy veřejného prostranství tohoto území řeší statickou dopravu, kompletní rekonstrukci komunikací se zklidněním dopravy, úprava tras chodníků, modernizaci a doplnění vybavení dětských hřišť, doplnění mobiliáře a odstranění nefunkčních prvků, optimalizace pozic a změna vzhledu odpadových stanovišť. V oblasti zeleně se navrhuje mimo jiné nízká keřová dosadba pro oživení travnatých ploch, resp. výsadbu živých plotů pro odclonění dopravního prostoru. Je navržena probírka zeleně a nová výsadba stromů především z listnatých druhů.

Projekt regenerace se zabývá i začleněním prvků smart cities, např. navrhuje místa pro dobíjení elektromobilů, solární zastřešení některých parkovacích stání, zelené předstěny bytových domů.

Na regeneraci se bude pokračovat zpracováním dalších stupňů projektové dokumentace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…