Prostějov: S opravou hřbitova jsme spokojeni, zní z Vrahovic

25.11.2015 20:09

Osadní výbor Vrahovice a Čechůvky často projednával připomínky občanů k péči o místní hřbitov. Výtky se týkaly zejména sečení trávy, ořezu křovin, údržbě hlavních i vedlejších cest a k hrobním místům. Nespokojenost tamních je dnes již minulostí a hřbitov je v novém. Oprava stála téměř 1,5 milionu korun.

Prostějov: S opravou hřbitova jsme spokojeni, zní z Vrahovic
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Před lety jsme iniciovali opravu vstupní brány a výstavbu kolumbária. Jeho kapacita byla brzy vyčerpána, a proto v roce 2013 navrhli členové výboru zařadit do plánu investic města Prostějova rozšíření hrobních míst i vybudování dalšího kolumbária. Využívaná plocha hřbitova se rozšířila, a proto jsme k požadavku přidali nové přístupové cesty a zpevnění povrchu těch stávajících. Investice byla rozdělená na dvě etapy. Práce byly dokončené v letošním roce před svátkem zesnulých. Dnes je vše v pořádku a lidé jsou spokojeni. Jsme za to rádi a městu Prostějovu děkujeme,“ uvedla k opravám Milada Galářová, v té době činná předsedkyně osadního výboru Vrahovice a Čechůvky.

Obnova hřbitova, o které jsme již informovali, byla rozdělena do dvou etap. „Jedna část se zaměřila na kolumbárium a ta druhá na urnové hroby a cestičky. První etapa běžela v době od srpna do října 2014, ta druhá trvala také dva měsíce, jen o rok později,“ uvedl náměstek primátorky Jiří Pospíšil. Podle jeho slov bylo konkrétně vybudováno nové kolumbárium s kapacitou 66 míst a 32 urnových hrobů. „Hřbitov byl doplněn o cestní síť a dále byla upravena stávající cestní síť vhodným kamenivem. Vše za 1,48milionu korun včetně DPH,“ doplnil Pospíšil. Zhotovitelem stavby byla firma Jamastav Moravia s.r.o., z Hvozdu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…