Prostějov: Slovo o rekonstrukci Plumlovské ulice

02.02.2019 15:53

Stavební práce na rekonstrukci jsou rozděleny. Část jde na vrub hejtmanství a část prostaví město Prostějov.

Prostějov: Slovo o rekonstrukci Plumlovské ulice
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Do „svého“ dílu oprav město Prostějov investuje zhruba 40 milionů korun.

„Na této rozsáhlé krajské akci se pochopitelně podílíme také a to nemalou měrou. Prostějov se postará o rekonstrukci chodníků a veřejného osvětlení. Také zeleň čeká obnova včetně zavlažovacího systému. Pro motoristy budou nové parkovací plochy, rekonstrukcí projdou autobusové zálivy,“ vyjmenoval náměstek primátora Jiří Rozehnal a doplnil, že rekonstrukci předcházely přeložky plynovodu, telefonních kabelů, probíhala pokládka chrániček pro optické sítě.

Olomoucký kraj, jako majitel komunikace se postará o rekonstrukci samotnou, v novém bude také její odvodnění. Hejtmanství, respektive Správa silnic Olomouckého kraje, bude do obnovy Plumlovské ulice investovat 10 milionů korun.

Motoristé musí počítat s dopravním omezením, které se dotkne také autobusů (viz).

„Uzavírka je pochopitelně projednána s dotčenými orgány státní správy a samosprávy, včetně dopravců. Na základě zkušeností z prosince loňského roku, kdy probíhala první etapa rekonstrukce ulice, včetně jednosměrné uzavírky směrem do centra v době předvánočního intenzivního provozu, nepřepokládáme dopravní komplikace. Ulice J. Lady plně absorbovala intenzitu dopravy z objízdné trasy,“ doplnil náměstek Rozehnal a přidal informaci pro cyklisty:

„Cyklisté mají k dispozici alternativní trasu po ulici Melantrichova, nebo přes Kolářovy sady.“

Po dokončení stavebních úprav bude v ulici Plumlovská kolem 100 legálních parkovacích stání. V rámci obnovy zeleně bude vysazeno kolem 80 stromů a 7 tisíc keřů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…