Prostějov: Stavbu nové cyklostezky v ulici J. Lady podpoří dotace

28.05.2020 7:35

Zastupitelé budou rozhodovat o stavbě cyklistické stezky v ulici J. Lady.

Prostějov: Stavbu nové cyklostezky v ulici J. Lady podpoří dotace
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Jde o vybudování nové smíšené stezky pro cyklisty a chodce a navazující chodníky, včetně zúžení komunikace v místě přechodu pro chodce i cyklisty. Postupně tak doplňujeme síť cyklostezek ve městě tak, aby se sebe postupně co možná nejvíce navazovaly. Někde nám brání majetkoprávní vztahy, které postupně řešíme,“ uvedl primátor František Jura.

Nejvýhodnější nabídku ve výběrovém řízení předložila společnost KÁMENBAU s.r.o., Vidče.

„Původní projektová dokumentace byla zpracována ve větším rozsahu. Z ní byla vyjmuta část, která obsahuje předmětnou cyklostezku s nezbytnými navazujícími chodníky a úpravou komunikace v místě přechodu. Finanční rezerva na tuto úpravu, autorský dozor, koordinátor BOZP, ochrana inženýrských sítí a pokládka rezervních chrániček činí zhruba 160 tisíc korun (vč. DPH). Celkové náklady na realizaci stavby tedy činí asi 2,2 milionu korun (vč. DPH),“ uvedl náměstek primátora Jiří Rozehnal a doplnil:

„Máme radost, na stavbu se podařilo získat dotační finance a to v rámci dotačního programu Olomouckého kraje s názvem Dotační program podpora výstavby a oprav cyklostezek 2020. Výše dotace činí 591 508 korun. Pokud zastupitelé vše odsouhlasí, může být uzavřena smlouva o dílo a akce realizována,“ uzavřel náměstek Rozehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…