Prostějov: Strážníci budou jezdit na elektromotorkách

20.07.2023 16:14 | Tisková zpráva

Prostějovští radní schválili na svém zasedání nákup dvou elektromotorek za celkovou částku 260 tisíc korun pro městskou policii.

Prostějov: Strážníci budou jezdit na elektromotorkách
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Tyto elektromotorky budou využívány pro zajištění dopravy a výkon služby strážníků na celém území města Prostějova včetně možnosti rychlých kontrol v oblastech, jako je lesopark Hloučela, kde je problematická doprava služebním vozidlem,“ vysvětlil primátor František Jura s tím, že elektromotorky budou vybaveny výstražným zařízením pro právo přednostní jízdy v souladu s platnou legislativou, včetně doplňků a ochranných pomůcek.

„Strážníkům využívajícím tyto služební elektromotorky budou pochopitelně zakoupeny odpovídající ochranné a bezpečnostní pomůcky. Pro oprávnění k řízení těchto vozidel je potřebný řidičský průkaz skupiny B – motorky s automatickou převodovkou. Tyto elektromotorky jsou ekologické a jejich nákupem přispějeme k environmentální odpovědnosti statutárního města Prostějova,“ dodal primátora Jura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

22:05 Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

Také letos se Prostějované a návštěvníci našeho města mohou těšit na bohatou škálu kulturních aktivi…