Prostějov: Střední odborná škola získala Cenu Jana Amose Komenského

16.05.2020 13:34

Cena je určena školám za vysoce kvalitní výuku o Evropské unii. Vznik ceny inicioval Evropský parlament a cenu uděluje Evropská komise, která z každé členské země vybrala pouze jednu střední školu.

Prostějov: Střední odborná škola získala Cenu Jana Amose Komenského
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

"Cenu jsme získali za dlouhodobou výuku v oblasti legislativy a podnikání v Evropské unii (EU). Byli jsme první školou v zemi, která do učebních osnov zařadila problematiku EU. Pro studenty realizujeme plno aktivit v oblasti popularizace Unie. Pravidelně u nás se studenty besedují europoslanci, studenti navštěvují sídla Evropského parlamamentu v Bruselu a Štrasburku a účastní se mnoha projektů, např. Evropský MiniParlament Mladých diplomatů, Euroscola, EuropaSecura či Navrhni projekt. Ceny si velmi vážíme, udělala nám velkou radost:" sdělil ředitel Střední odborné školy podnikání a obchodu Marek Moudrý.

"Máme velikou radost, že studenti takto zabodovali. Jde o jejich budoucnost a je vidět, že ji škola správně uchopila. Opravdu velká gratulace," uvedl náměstek primátora Jan Krchňavý, který má oblast školství ve své gesci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…