Prostějov: Veřejné prostranství na Husově náměstí bude v novém

22.06.2021 13:55

Zastupitelstvo města Prostějova dalo zelenou akci, která změní podobu i funkčnost veřejného prostranství Husova náměstí (u bývalé základní školy).

Prostějov: Veřejné prostranství na Husově náměstí bude v novém
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Půjde nejen o využití takzvané modrozelené infrastruktury (více ZDE), ale vznikne zde i kulturní prostor pro studenty střední školy ART ECON, pravděpodobně také venkovní divadelní představení pro divadlo POINT,“ říká náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Na akci již byla zpracována projektová dokumentace pro provádění stavby, která zahrnuje jak zpevněné plochy, sadové úpravy a tak také mobiliář - sedací schody, dřevěná pergolová konstrukce – galerie, plťový chodník – molo, stojany na kola a odpadkové koše.

„Součástí úpravy bude také řešení problematiky hospodaření s dešťovou vodou s následným využíváním pro závlahu nového trávníku květinových záhonů, stromů a požadavek na zřízení nového přípojného místa elektrické energie potřebné pro technologii závlahy, osvětlení venkovní galerie a pro konání kulturních akcí jako vystoupení, výstavy, představení a podobně,“ dodává náměstek primátora Jiří Rozehnal s tím, že i zde již byla zpracována projektová dokumentace.

Celkový rozpočet na akci je 3 823 958 Kč vč. DPH (3 160 296 Kč bez DPH).

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…