Prostějov: Vrahovice se rozrůstají, pojmenování získají dvě nové ulice

25.02.2021 13:55

V Prostějově postupně vznikají nové oblasti s výstavbou rodinných domů. Nyní se jedná o lokalitu ve Vrahovicích, za ulicemi Oskara Nedbala a Vítězslava Nováka.

Prostějov: Vrahovice se rozrůstají, pojmenování získají dvě nové ulice
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Nově vzniklé ulice vyžadují, pro potřeby evidence obyvatel, svá pojmenování – nové adresy. Radní proto doporučili zastupitelům zachovat stávající způsob pojmenování inspirovaný geograficky, vlastenecky či botanicky.

Anketa

Máte důvěru v Jana Hamáčka? (Hlasování od 25.2.2021)

16%
84%
hlasovalo: 15025 lidí

„V této lokalitě jsou ulice pojmenovány podle hudebních skladatelů, jako je například Vítězslav Novák, Oskar Nedbal, Bohuslav Martinů či třeba dirigent Václav Talich,“ popsal primátor František Jura a dodal, že zastupitelé včera na svém jednání odsouhlasili návrh radních a dvojice ulic bude pojmenována takto:

Jedna ulice ponese jméno Jiřího Štaidla (22. 1. 1943 – 9. 10. 1973), což byl český písňový textař, scenárista, hudebník a divadelní manažer, spolupracovník zpěváka Karla Gotta a skladatele Karla Svobody. Další ulicí, která získá nové pojmenování, je ulice ve stejné části Vrahovic a ponese jméno českého skladatele filmové, televizní, populární a muzikálové hudby Karla Svobody (19. 12. 1938 – 28. 1. 2007). Karel Svoboda spolupracoval s Karlem Gottem a s textařem Jiřím Štaidlem.

„Věříme, že na nových adresách budou lidé spokojeni,“ uzavřel primátor František Jura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…