Prostějov: Zastupitelé budou schvalovat závěrečný účet města za rok 2020

21.05.2021 20:28

Hospodaření statutárního města Prostějova skončilo v roce 2020 kladným saldem příjmů a výdajů ve výši 174,59 mil. Kč. Oproti plánované rozpočtované ztrátě k 31.12.2020 ve výši 89,99 mil. Kč jde o velmi příznivý výsledek z hlediska rozpočtového hospodaření našeho města.

Prostějov: Zastupitelé budou schvalovat závěrečný účet města za rok 2020
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Město Prostějov muselo v roce 2020 čelit dopadům koronavirové epidemie, ať už v podobě výpadků na straně příjmů (pokles daňových příjmů, nevybrané správní poplatky, slevy na nájemném jako podpora živnostníkům), tak i v podobě mimořádných výdajů. Ty spočívaly zejména v nákupu ochranných pomůcek a poskytnutí finanční pomoci živnostníkům a Národnímu domu Prostějov, o.p.s., dále šlo např. o úhradu vícenákladů za provoz MHD, které jezdilo po určité období zdarma. Pomoc směřovala také prostějovské nemocnici,“ vyjmenoval první muž radnice primátor František Jura s tím, že tohoto hospodářského výsledku se podařilo dosáhnout zejména díky úsporám na výdajové stránce rozpočtu města, kde bylo uspořeno 15,53 % upraveného rozpočtu a pozitivní vliv mělo i vyšší plnění upraveného rozpočtu na straně příjmů (106,3 %).

„Je třeba zdůraznit, že jako významný faktor, který se podílí na pozitivním výsledku hospodaření, je i nulový ukazatel dluhové služby, který je dán tím, že město Prostějov ke svým dobrým finančním výsledkům nepotřebuje žádné bankovní úvěry a je schopno tak vysoké investiční výdaje financovat ze svého rozpočtu a finančních rezerv,“ uzavřel primátor František Jura.

Hospodaření města za rok 2020 ověřila auditorská společnost AUDIT TEAM, s.r.o., Olomouc s výrokem, že účetní závěrka podává věrný a poctivý obraz aktiv a pasiv statutárního města Prostějova k 31.12.2020 a nákladů a výnosů a výsledku jeho hospodaření za rok 2020 v souladu s českými účetními předpisy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

22:28 Cheb: Projekt „Pomáháme školám k úspěchu“

Město Cheb tento školský projekt finančně podpoří.