Prostějov bude mít polopodzemní kontejnery na tříděný odpad

14.12.2019 10:45

Nové kontejnery nahradí nevzhledné volně stojící nádoby na odpad a Prostějov získá lepší vizuální vjem pro obyvatele i návštěvníky města.

Prostějov bude mít polopodzemní kontejnery na tříděný odpad
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Rada města Prostějova odsouhlasila zahájení zadávacího řízení podlimitní veřejné zakázky na stavební práce „Polopodzemní kontejnery v Prostějově“ zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení. „Důvodem proč se pouštíme do této činnosti je snaha odstranit nevzhledné volně stojící kontejnery na odpad a zajistit tak lepší vizuální vjem pro obyvatele i návštěvníky města,“ nastínil primátor František Jura.

Předmětem této veřejné zakázky je instalace devíti hnízd – šestatřiceti kusů polopodzemních kontejnerů na tříděný odpad. „Konktrétně se bude jednat o lokality ulic C. Boudy; Kpt. O. Jaroše; Francouzská; Sídliště Svobody; Dr. Horáka; Husovo nám. I; Husovo nám. II; Čechovice a Vrahovice - Čs. arm. sboru v Prostějově. Tato nová stanoviště polopodzemních kontejnerů budou umísťována ve většině případů do míst stávajících volně stojících plastových kontejnerů, které budou po realizaci stavby odstraněny. S ohledem na využití a dosažitelnost pro občany jsou stanoviště umístěna na veřejných prostranstvích zastavěných území,“ doplnil první náměstek primátora Jiří Pospíšil s tím, že v zadávacím řízení bude oslovena šestice možných dodavatelů.

Instalace polopodzemních kontejnerů bude provedena na základě projektové dokumentace, kterou vypracovala společnost ENVIprojekt s.r.o., Zlín.

Celková předpokládaná hodnota veřejné zakázky: 4,69 milionu korun (bez DPH).
Předmětné stavební a související práce a služby budou financovány z prostředků statutárního města Prostějova a z dotace Operačního programu životní prostředí ve výši 4,29 milionu korun.

Doba plnění zakázky:
Předpokládaný termín zahájení provádění díla: do 1. 4. 2020
Požadovaný termín dokončení díla: nejpozději do 31. 8. 2020

S ohledem na zákonnou povinnost budou přijímány nabídky pouze v elektronické formě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…