Prostějov má koncepci podporovaného bydlení

29.08.2022 17:44 | Tisková zpráva

Radní zastupitelům předloží k schválení Koncepci podporovaného bydlení Statutárního města Prostějova.

Prostějov má koncepci podporovaného bydlení
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Bydlení je jedním z klíčových témat, které poukazuje na životní úroveň obyvatel, rodin a domácností. Podporované bydlení je jednou z metod, jak předcházet problémům souvisejícím s nedostatkem zázemí pro obyvatele. Lze jím zvýšit atraktivitu obce - jen obec, která se stará o své občany a vytváří pro ně potřebné zázemí a služby se stává atraktivní, aby zde lidé chtěli žít, zakládat rodiny a být součástí obce. Podporované bydlení se zaměřuje na lidi, u kterých nelze očekávat, že naleznou přiměřené bydlení na soukromém trhu s bydlením vlastními prostředky.

Anketa

Hlasoval/a byste jako poslanec/poslankyně pro vyslovení nedůvěry vládě?

98%
1%
hlasovalo: 38963 lidí

„Cílem Koncepce podporovaného bydlení je vyhodnocení současné demografické situace, zhodnocení demografického a sociálního vývoje s ohledem na bytové potřeby obyvatel obce. Dále je cílem analyticky vyhodnotit situaci v oblasti bytové politiky a bytové nouze v Prostějově a zjistit potenciální cílové skupiny s ohledem na aktuální i budoucí potřebu podporovaného bydlení,“ uvedla náměstkyně primátora pro sociální oblast Alena Rašková.

Obsahem této koncepce jsou základní, statisticky zjistitelná data demografických, ekonomických a sociologických ukazatelů. V této analýze jsou popsány základní vztahové skutečnosti, včetně specifikace cílových skupin a závěry, na základě kterých bude možné se lépe orientovat a směrovat cílenou podporu bydlení ve městě.

„Primární jsou demografická data, neboť podporované bydlení je pro obyvatele města. Proto bylo naprosto prvotním úkolem vyhodnotit vývoj obyvatelstva v širším komplexu, jako je vývoj počtu obyvatel, přirozená měna, podrobná věková struktura, migrace, vzdělání, národnostní složení, ekonomická aktivita, nezaměstnanost a podobně. To znamená popsat socioekonomický vývoj ve městě. Tato data byla zdrojem pro následný návrh opatření, která budou sloužit pro implementaci podporovaného bydlení ve městě,“ uzavřela náměstkyně Rašková s tím, že koncepci budou schvalovat zastupitelé.

Koncepci podporovaného bydlení Statutárního města Prostějova zpracovala společnost EDUKOL vzdělávací a poradenské sdružení s.r.o., Křelov za nabídkovou cenu 120 tisíc korun (bez DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…