Prostějov přispěl na zlepšení jakosti vody v Plumlovské přehradě

13.01.2016 16:08

Částkou téměř půl milionu korun přispěli v loňském roce Olomoucký kraj a obce v okolí Plumlovské přehrady ke zlepšení kvality vody této turisticky oblíbené vodní nádrže. Jednou z obcí je i Prostějov.

Prostějov přispěl na zlepšení jakosti vody v Plumlovské přehradě
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Dotace obcí a kraje byly použity na financování provozu srážedel fosforu na jednotlivých přítocích do Plumlovské přehrady,“ řekl generální ředitel Povodí Moravy, s.p. Jan Hodovský. Ze srážedel se tak dávkuje síran železitý, který omezuje přísun živin do vodní nádrže. Jak Hodovský uvedl, provoz srážedel je však pouze dočasné řešení. Základem pro dobrou kvalitu vody v nádrži je nezbytně nutné pokračovat v odstraňování zdrojů znečištění v jednotlivých obcích nad Plumlovskou přehradou, a to zejména fosforu.

„Povodí Moravy, s.p. zrealizovalo řadu opatření v povodí nádrže Plumlov, zejména technických opatření na Plumlovské přehradě, Podhradském rybníku a Bidelci. Technická opatření na kanalizacích a ČOV doplní i dokončení komplexních pozemkových úprav v jednotlivých katastrech a správná zemědělská praxe,“ doplnila mluvčí Povodí Moravy Gabriela Tomíčková. 

Prostějov přispěl částkou 50 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…