Provoz služby Senior taxi bude mít na starosti společnost Městské parkovací domy Mladá Boleslav

13.08.2018 13:50

Rada města schválila 9. 8. uzavření příkazní smlouvy mezi statutárním městem Mladá Boleslav a společností Městské parkovací domy Mladá Boleslav s.r.o., na zajištění poskytování služby Senior Taxi. Ta je určena pro občany s trvalým pobytem na území města Mladá Boleslav, kteří dovršili věk 65 let, nebo vlastní průkaz ZTP, či ZTP+P. "Služba se v současné době dolaďuje ve zkušebním provozu, pro veřejnost by měla být k dispozici zhruba od 1. září," řekl primátor Raduan Nwelati.

Provoz služby Senior taxi bude mít na starosti společnost Městské parkovací domy Mladá Boleslav
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Zároveň vyslovil velké poděkování náměstkyni primátora Zdeňce Veškrnové, která dokázala tento složitý projekt za relativně krátkou dobu ve své funkci připravit až do současné předfinální podoby.

Služba Senior Taxi je určena pro občany s trvalým pobytem na území města Mladá Boleslav, kteří dovršili věk 65 let, nebo vlastní průkaz ZTP, či ZTP+P. Službu bude možné využít jen s platnou městskou kartou, jejíž oprávnění budou rozšířena o poskytování služby Senior Taxi. Karta bude mít neomezenou platnost. Pro vyřízení je potřebné předložit občanský průkaz a držitelé průkazu ZTP, ZTP/P také tento průkaz.

Služba bude provozována soukromými provozovateli. Město Mladá Boleslav oslovilo všechny provozovatele individuální osobní přepravy, kteří působí na území města. Spuštění projektu bude doprovázet informační kampaň s upřesněním podmínek a kontaktů, na kterých bude možno službu objednávat. Potřebné informace budou také na letácích i v zářijovém Boleslavanu.

Podmínky pro užívání služby Senior taxi Mladá Boleslav

Klient ve vozidle zaplatí pouze smluvní částku 20,- Kč za jednu jízdu v Mladé Boleslavi a v příměstských částech Mladé Boleslavi. Uvedená cena platí pro jednoho klienta. Jedna osoba je v případě potřeby jako doprovod s klientem převážena zdarma, stejně jako příruční zavazadla. Každá jízda je považována za samostatnou jízdu, přičemž jednou jízdou se rozumí cesta tam, cesta zpět je považována za další jízdu. Jízdy se nesmí řetězit.

Každý klient, který poprvé využije tuto službu je povinen podepsat souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely evidence služby Senior Taxi.

Služba bude poskytována pouze na katastrálním území města Mladá Boleslav:

-    nepřetržitě – režim 24 hodin/7 dní,
-    pouze pro klienty s trvalým pobytem v Mladé Boleslavi,
-    platba 20,- Kč za jednu jízdu,
-    jedna osoba jako doprovod s klientem zdarma,
-    příruční zavazadla zdarma,
-    platnost oprávnění Senior Taxi neomezená.
   
Klient si službu objedná na telefonním čísle dispečinku smluvní partnerské taxislužby. Objednávat se bude telefonicky minimálně jeden den (24 hodin) předem. Pokud bude služba objednávána v den přepravy, provozovatel přepraví klienty dle svého uvážení, např. pokud mu to bude dovolovat volná kapacita.

Klient může být přepraven pouze na určená konkrétní místa ve městě Mladá Boleslav:

-    budovy subjektů vykonávajících státní správu a samosprávu,
-    zdravotnická zařízení a lékárny,
-    pobočky České pošty,
-    školy a mateřské školy,
-    vlaková nádraží a autobusové nádraží,
-    domovy seniorů, domovy s pečovatelskou službou,
-    městský bazén,
-    hřbitovy,
-    dům kultury + ostatní kulturní objekty,
-    kluby seniorů, mezigenerační a komunitní centra,
-    zařízení poskytovatelů sociálních služeb ve městě Mladá Boleslav
-    zařízení církví a náboženských společností registrovaných v České republice.

Klient se smí přepravit pouze z místa svého bydliště na některou z uvedených adres a zpět. Řidič nedoprovází klienta k lékaři, nepomáhá s nákupem apod., v případě potřeby musí mít klient zajištěný doprovod, který tyto činnosti zajistí (příbuzný, pečovatelská služba). Řidič nepřebírá odpovědnost doprovodu klienta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…