První ostravské miminko se jmenuje Matyáš

04.01.2022 18:04 | Tisková zpráva

Letošní první občánek moravskoslezské metropole se narodil hned 1. ledna 2022, přesně v 00:56, a to ve Fakultní nemocnici Ostrava. Jmenuje se Matyáš Vjačka a jeho porodní váha přesahovala čtyři kilogramy. Oba jeho rodiče jsou shodou okolností zdravotníky.

První ostravské miminko se jmenuje Matyáš
Foto: Ostrava.cz
Popisek: Ostrava

Matyáškovi a jeho mamince poblahopřál také primátor Tomáš Macura. Oběma předal dárky, mezi kterými nechyběla sada „S knížkou do života/ Bookstart“.

K prvnímu přírůstku v Městské nemocnici Ostrava došlo taktéž hned první lednový den, konkrétně v 9:49 hodin. První miminko se jmenuje Kryštof Fasora. Maminka pracuje jako chemička-operátorka a s partnerem Edou žije v obvodu Ostrava-Jih. Za Kryštofem a jeho maminkou do nemocnice dorazil náměstek primátora Zbyněk Pražák. Také on přinesl dárky včetně „startovní“ knížky a kytici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…