Rada hl. m. Prahy odsouhlasila rozpočtové provizorium

11.12.2014 15:44

Současně s nastavením pravidel rozpočtového provizoria vedení metropole představilo své představy, podle kterých dojde ke schválení řádného rozpočtu hl. m. Prahy pro rok 2015.

Rada hl. m. Prahy odsouhlasila rozpočtové provizorium
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Návrh rozpočtového provizoria vlastního Hlavního města Prahy na rok 2015 byl zpracován ve vazbě na platné zákony a míří na jednání Zastupitelstva dne 18. prosince, kde by měl být finálně schválen. Jeho základní podstata v oblasti provozních výdajů spočívá v tom, že magistrátní odbory a městské organizace budou moci proplácet faktury do výše 1/12 letošního rozpočtu běžných výdajů měsíčně. Obdobně je nastaven vztah mezi městem a jeho městskými částmi. „Investice pak budou schvalovány jednotlivě, buď radou, nebo zastupitelstvem metropole,“ vysvětlila předkladatelka materiálu, náměstkyně primátorky Eva Kislingerová (ANO).

Městská rada zároveň vytyčila rámec, který povede k završení provizoria v podobě schválení rozpočtu hlavního města na rok 2015. Již nyní členové rady ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy a organizacemi hl. m. Prahy intenzivně pracují na jeho přípravě. Jeho přijetí přitom očekávají do konce února příštího roku. „Plánované datum zveřejnění návrhu rozpočtu na magistrátních webových stránkách v tom případě zní 4. února 2015,“ uzavřela náměstkyně Kislingerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …