Rada města Brna schválila stavební úpravy volných bytových jednotek na ulici Rašínova

02.09.2017 15:54

Brněnští radní na dnešním zasedání schválili rekonstrukci pěti volných bytů na ulici Rašínova 12, které jsou součástí areálu lázní.

Rada města Brna schválila stavební úpravy volných bytových jednotek na ulici Rašínova
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

Budova byla postavena v roce 1899 a rekonstruována v roce 1965. Objekt Rašínova 12 je ve vlastnictví města Brna a na základě smlouvy o provozování lázní Rašínova ji provozuje  společnost STAREZ-SPORT, a. s.

Dříve byly tyto byty využívány pro zajištění různých služeb spojených s provozem lázní (masáže, rehabilitace nebo kanceláře). Nyní jsou byty prázdné a nevyužívané.

„Byty se nachází ve 3. až 7. nadzemním podlaží. Rekonstrukcí získá město 5 bytů o velikosti 2+1 a ploše cca 54–71 m2, které budou sloužit ke krátkodobému pronajímání pro turisty. Pronájem bytů bude průběžně zajišťovat správce budovy společnost STAREZ-SPORT,“ upřesnil první náměstek primátora Petr Hladík.

Bytový odbor Magistrátu města Brna zajistí stavební práce včetně zabudování zařizovacích předmětů (WC, koupelna, kuchyňská linka, sporák). Nábytkem pak byty vybaví společnost STAREZ-SPORT, a. s.

Celkové náklady stavebních úprav jsou odhadovány ve výši 5,175 milionu korun, z toho pro letošní rok je vyčleněno půl milionu korun na projektovou přípravu. Financování veškerých nákladů na přípravu a realizaci bude hrazeno z Fondu bytové výstavby.

Termín realizace: 2017–2018

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …