Rada vlády pro seniory a stárnutí populace udělila cenu seniorům města Prachatice

05.11.2016 17:39

Dne 27. 10. 2016 přijali pozvání na jednání Rady seniorů města Prachatice (RS) nejen všichni členové, ale i starosta města Martin Malý a předseda Krajské rady seniorů Jihočeského kraje Bohumil Bezemek, krajský zastupitel.

Rada vlády pro seniory a stárnutí populace udělila cenu seniorům města Prachatice
Foto: cs.wikipedia.org
Popisek: Prachatice, ilustrační foto

RS získala 3. října 2016 na konferenci v Brně Příprava společnosti na demografické změny u příležitosti Mezinárodního dne seniorů významné ocenění: Cenu Rady vlády pro seniory a stárnutí populace za 3. místo. Cenu převzala za RS Hanka Rabenhauptová, která stála u zrodu RS v Prachaticích již před 12 lety (společně s Jiřím Dolejšem a tehdejším starostou Janem Bauerem). Převzala ji z rukou ministryně práce a sociálních věcí Michaely Marksové a premiéra Bohuslava Sobotky.

Cena je symbolickým poděkováním městu za podporu, seniorům a organizacím, které se ve svém volném čase věnují obecně prospěšným činnostem a věcem veřejným, které se nezaměřují jen na seniory, ale také na mezigenerační dialog.

Z 58 nominací je 3. místo velkým úspěchem všech, kteří se na platformě podílejí, především aktivních seniorů.

A právě pro ně byl uspořádán 27. 10. 2016 den na radnici. Dodatečně byly předány diplomy všem současným i bývalým členům RS společně s malým dárečkem. První oznámení a gratulace byly však uskutečněny v rámci Seniorského bálu v Národním domě 5. 10. 2016.

Nezapomnělo se ani na „personál“, tj. na ty, kteří dělají servis RS, na ty, kteří podporují RS ať je to vedení města, nebo jednotlivé odbory – nejvíce pak s paní J. Hauptmannovou a Ivanou Voráčkovou z OSV, ale také ty, kteří RS Prachatice nominovali.

Prachatická RS měla dvě nominace - jednu z Národní sítě Zdravých měst z Prahy a druhou díky Krajské radě seniorů Jihočeského kraje v Českých Budějovicích.

Ať ti, kteří v RS a s RS pracují, nebo ti, kteří ji podporují, ale také ti, kteří si ji všimli, všimli si jejich výsledků, všem těm patří velké poděkování.

Rada seniorů jen neslavila, ale také pracovala. Připomínkovala Strategický plán rozvoje města Prachatice, zabývala se komunitním plánováním sociálních a doprovodných služeb, Plánem zdraví a prevencí kriminality. Závěr patřil rozdáním 300 dotazníků o seniorských aktivitách, které v současné době ve městě prachatičtí senioři vyplňují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…