Rekonstrukce stanice Mladá Boleslav, město bude dokončena 2. září

23.08.2020 8:38

Necelé dva týdny zbývají do dokončení stavebních úprav ve stanici Mladá Boleslav, město, které v současné době realizuje Správa železnic. Aktuální stav si tento týden prohlédl mladoboleslavský zastupitel a krajský radní pro dopravu František Petrtýl v doprovodu ředitelky Odboru projektování staveb Správy železnic Aleny Heinišové.

Rekonstrukce stanice Mladá Boleslav, město bude dokončena 2. září
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

“Se Správou železnic spolupracujeme na řadě projektů, které se týkají Mladoboleslavska a současné úpravy na městské zastávce patří mezi ně. Jsem rád, že komfort cestujících se díky probíhajícím stavebním úpravám zvýší,” řekl František Petrtýl. Úpravy v hodnotě necelých 11 milionů korun bez DPH zahrnují vybudování nového výtahu, rekonstrukci schodiště a nového zastřešení.

Anketa

Měl by se omezit či zdanit odtok zisků nadnárodních firem z České republiky?

98%
2%
hlasovalo: 21633 lidí

“Za klíčové považuji zajištění bezbariérového přístupu na nástupiště pro cestující - ať už se jedná o imobilní pasažéry, starší občany či rodiny s kočárky,” podotkla Alena Heinišová ze Správy železnic. “Projekt zahrnuje také kamerový systém, který bude napojený na dispečerské řídící pracoviště Správy železnic.” Rekonstrukce by měla být dokončena ve středu 2. září.

V úzké spolupráci s mladoboleslavským magistrátem řeší Správa železnic také další dlouhodobé projekty, mezi nejočekávanější patří nová výpravní budova stanice Mladá Boleslav, hlavní nádraží.

“Za dobu, kdy se touto akcí zabýváme, jsme se záměrem projektu nejdál. Zpracovaný záměr projektu je v současné době na Ministerstvu dopravy a čekáme na jeho projednání v Centrální komisi. Pevně věříme, že k tomu dojde co nejrychleji, poté bude zadána jednostupňová dokumentace, aby realizace mohla začít co nejdřív. S městem jsme domluveni na spolupráci při řešení podoby nové budovy,” řekla Heinišová s tím, že předpokládaný začátek stavby je v roce 2022.

V souvislosti se schválením studie proveditelnosti Praha - Mladá Boleslav - Liberec se rozběhla příprava několika dílčích staveb, patří mezi ně také novostavby tzv. Všejanské a Bezděčínské spojky. „Správa železnic zajišťuje zpracování záměrů projektu, inženýrskogeologických průzkumů a připravuje zadání dokumentací EIA a pro územní řízení,” dodala Heinišová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.