Revize Operačního programu Praha – pól růstu ČR

07.04.2017 19:06

Rada hlavního města Prahy schválila na návrh radní Ireny Ropkové na úterním jednání revizi Operačního programu Praha – pól růstu ČR. Cílem této revize je další zefektivnění možnosti čerpat evropské prostředky pro potenciální žadatele. Nyní ještě musí revizi schválit Evropská komise.

Revize Operačního programu Praha – pól růstu ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

„Snahou hlavního města je, aby bylo čerpání evropských prostředků z Operačního programu Praha – pól růstu ČR co nejdostupnější pro potenciální žadatele. Proto byla v minulých měsících na základě dosavadních zkušeností se stavem čerpání připravena revize celého programu. Tato revize byla po celou dobu konzultována s pracovníky Evropské komise, takže schválení by z její strany mělo být spíše formální,“ uvedla Irena Ropková, radní pro školství a evropské fondy.

V rámci revize byly vedle formálních úprav, zjednodušujících možnosti přihlásit projekt do některé z výzev, schváleny také zásadní úpravy. K těm patří mimo jiné rozšíření okruhu žadatelů o příspěvkové organizace státu a státní podniky na území hlavního města a to v rámci prioritní osy 1, která je zaměřena na oblast inovací a technologického rozvoje. Rozšíření okruhu žadatelů o městské části a jimi zřízené organizace se dočkala aktivita zaměřená na přeměnu stávajících budov na budovy inteligentní, tedy s téměř nulovou spotřebou energie. Zjednodušení se týká také oblast podpory sociálního bydlení, kde nově půjdou upravit nebytové prostory na sociální bydlení. V neposlední řadě pak bude, po schválení Evropskou komisí, umožněno vybudovat v mateřských a základních školách nové třídy i v objektech, které nejsou stavebně propojeny se stávající školou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Multifunkční hřiště u Stříbrného rybníka je otevřeno, samotný areál nabídne ještě víc

7:04 Hradec Králové: Multifunkční hřiště u Stříbrného rybníka je otevřeno, samotný areál nabídne ještě víc

V pátek bylo otevřeno nově zrekonstruované hřiště v blízkosti kempu Stříbrný rybník. Využívat jej bu…