Revize Operačního programu Praha – pól růstu ČR

07.04.2017 19:06

Rada hlavního města Prahy schválila na návrh radní Ireny Ropkové na úterním jednání revizi Operačního programu Praha – pól růstu ČR. Cílem této revize je další zefektivnění možnosti čerpat evropské prostředky pro potenciální žadatele. Nyní ještě musí revizi schválit Evropská komise.

Revize Operačního programu Praha – pól růstu ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

„Snahou hlavního města je, aby bylo čerpání evropských prostředků z Operačního programu Praha – pól růstu ČR co nejdostupnější pro potenciální žadatele. Proto byla v minulých měsících na základě dosavadních zkušeností se stavem čerpání připravena revize celého programu. Tato revize byla po celou dobu konzultována s pracovníky Evropské komise, takže schválení by z její strany mělo být spíše formální,“ uvedla Irena Ropková, radní pro školství a evropské fondy.

V rámci revize byly vedle formálních úprav, zjednodušujících možnosti přihlásit projekt do některé z výzev, schváleny také zásadní úpravy. K těm patří mimo jiné rozšíření okruhu žadatelů o příspěvkové organizace státu a státní podniky na území hlavního města a to v rámci prioritní osy 1, která je zaměřena na oblast inovací a technologického rozvoje. Rozšíření okruhu žadatelů o městské části a jimi zřízené organizace se dočkala aktivita zaměřená na přeměnu stávajících budov na budovy inteligentní, tedy s téměř nulovou spotřebou energie. Zjednodušení se týká také oblast podpory sociálního bydlení, kde nově půjdou upravit nebytové prostory na sociální bydlení. V neposlední řadě pak bude, po schválení Evropskou komisí, umožněno vybudovat v mateřských a základních školách nové třídy i v objektech, které nejsou stavebně propojeny se stávající školou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…