Rokycany: Obyvatelé byli ke koledníkům štědří

21.01.2020 6:32

Tříkrálová sbírka vynesla na Rokycansku rekordní částku. Koledníkům se podařilo získat víc než 200 tisíc korun. Nejštědřejší byli lidé v Rokycanech, Ejpovicích a Litohlavech.

Rokycany: Obyvatelé byli ke koledníkům štědří
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Víc než dvě stovky koledníků a jejich vedoucích vyrazily s kasičkami do měst i obcí po celém Rokycansku. Zapečetěné kasičky pak pod dohledem místostarosty Tomáše Rady otevřeli lidé z Oblastní charity Rokycany a napočítali v nich 202 361 korun. To je rekordní částka od počátku tradice Tříkrálové sbírky. Jen v Rokycanech například dárci přispěli víc než 44 tisíci korunami, v Ejpovicích darovali téměř 21 tisíc korun a v Litohlavech skoro 18 tisíc.

Výtěžek sbírky poputuje na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším jinak sociálně potřebným skupinám lidí v regionu. 65 % z celkové částky zůstává rokycanské oblastní charitě, 15 % podpoří velké diecézní projekty, 10 % půjde na rozvojové projekty v zahraničí, 5 % na projekty Charity ČR a 5 % na zákonné režie sbírky.

Oblastní charita Rokycany použije výtěžek sbírky na podporu Domova pro seniory sv. Pavla, bytu sv. Lukáše, Krizového zařízení pro ženy, na osobní asistence a Stacionář Pohodička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…