Rokycany: V Rakováčku se daří rakům, mřenkám i střevlím

29.07.2022 15:55 | Tisková zpráva

Unikátní projekt revitalizace Rakovského potoka přírodě blízkým způsobem, který se stal první intravilánovou stavbou svého druhu na západě Čech, stále vzbuzuje pozornost.

Rokycany: V Rakováčku se daří rakům, mřenkám i střevlím
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Naposledy přilákal náměstka hejtmana pro životní prostředí Josefa Bernarda, který je zároveň také předsedou rozpočtového výboru parlamentu ČR, a předsedu výboru pro regionální rozvoj krajského zastupitelstva Jana Vavřičku. Ten je také starostou Pačejova. Průvodce jim dělal starosta Rokycan Václav Kočí. 

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39127 lidí

Oba hosté se zajímali nejen o předchozí etapy revitalizace Rakovského potoka, ale také o to, jaké další plány má město s touto lokalitou. 

Shodou okolností se právě u Rakováčku pohyboval astakolog David Fischer, odborník na korýše, který se před započetím stavebních prací u Rakovského potoka postaral o odborný přesun raků kamenáčů. Rak kamenáč je kriticky ohrožený druh, a tak přijel zkontrolovat, jak se populaci v Rakováčku daří. V potoce zároveň našel i mřenky a střevle.

„Všichni jsme byli spokojení s tím, jak úspěšně pokračuje oživení Rakovského potoka. Projekt je zajímavou inspirací i pro další města. Slouží totiž jako protipovodňový park, jako lokalita s výskytem vzácných živočichů, i jako stále oblíbenější místo, které nabízí dostatek možností k zábavě i odpočinku,“ říká starosta města Václav Kočí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…