Roudnice nad Labem: Dopravní hřiště zahájilo provoz

20.03.2019 8:36

Dopravní hřiště v areálu 3. ZŠ Školní předčasně vstoupilo do své třetí sezóny. V tomto týdnu byl spušten dopolední provoz pro školní výuku. Veřejnosti se otevře již začátkem dubna.

Roudnice nad Labem: Dopravní hřiště zahájilo provoz
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

„Počasí nám letos přeje, proto bylo, oproti předchozím letům, rozhodnuto o dřívějším spuštění provozu hřiště. Prozatím je přístupné jen pro roudnické školy, ale veřejnosti ho otevřeme již příští měsíc tak, jak je zvyklá," řekl místostarosta Jiří Řezníček.

Do konce března ho tak budou v čase 9.00 - 12.00 navštěvovat pouze školní kolektivy. Od dubna se pak v čase 12.00 - 20.00 přidají i otevírací hodiny pro veřejnost.

Hřiště se výměrou 1100 m2 řadí k menším svého druhu, i tak však poskytuje vše potřebné pro dopravní výchovu, případně dopravní soutěže omezeného rozsahu. Jako plochu k případným dovednostním soutěžím lze však příležitostně využít jiné plochy v areálu školy. Asfaltové komunikace dopravního hřiště o šíři 1,5 m a celkovou délkou cca 200 m dětem nabízejí bohatý výběr prvků, se kterými se mohou setkat v reálném provozu. Kromě samotných značek je to celá řada křižovatek, včetně světelné signalizace, oválné okružní křižovatky, řadících pruhů, či středového dělícího ostrůvku. Samozřejmostí jsou pak přechody pro pěší, ale děti se mohou těšit např. i na železniční přejezd nebo parkoviště. Areál je přístupný přímo z objektu školy a hlídanou brankou ze směru od prodejny Lidl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…