Roudnice nad Labem: Metrostav zahájil práce na rekonstrukci ulice Budovatelů

11.03.2020 14:05

Byly zahájeny stavební práce v roudnické ulici Budovatelů. Firma Metrostav a.s. tak začala s postupnou kompletní opravou prostoru této, ale i navazujících ulic Stadická a Školní. Průjezdnost bude v omezené míře zachována po celou dobu jejich průběhu.

Roudnice nad Labem: Metrostav zahájil práce na rekonstrukci ulice Budovatelů
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

Firma Metrostav a.s., po přípravě a rozmístění dopravního značení, dnes zahájila práce na dlouho očekávané kompletní obnově uličního profilu a obslužných komunikací v ulicích Budovatelů, Stadická a Školní. Součástí rekonstrukce je i nové veřejné osvětlení a zeleň. Projekt, kromě realizace nových povrchů, přesně vymezuje stání pro osobní automobily, prostor pro cyklisty i chodce a v neposlední řadě řeší principy zadržování dešťových vod v místě stavby. (více v článku ZDE)

Dnešní práce byly zahájeny sejmutím části svrchní vrstvy prostoru uzavřené pravé části vozovky a dále k oplocení areálu roudnické nemocnice. Od úterý 3. března proto v celé ulici Budovatelů platí řidičům dopředu avizovaný zákaz zastavení. Došlo přitom i k přestěhování inventáře, kontejnery však zatím zůstávají na svých místech.

„Stadická ulice byla po loňských výkopových pracích, investovaných firmami SVS a Innogy, ve velmi špatném stavu. Jsem proto rád, že slíbenou kompletní rekonstrukci zahajujeme včas, aby ji mohl zhotovitel dokončit v řádném termínu a před vánočními svátky jsme měli nejen Budovatelů, ale všechny tři ulice zrekonstruované. Všechny obyvatele dotčené stavbou žádáme o trpělivost. V případě potřeby se můžete obrátit přímo na stavbyvedoucího, který by vám měl vyjít maximálně vstříc. Věřím, že s výslednou podobou ulic budeme nakonec všichni spokojeni,“ říká místostarosta Jiří Řezníček, který se zúčastnil dnešního prvního kontrolního dne.

Rekonstrukce je rozdělena na několik etap. 2. března se nejprve dotkla vrchní části ulice Budovatelů, od Aleje 17. listopadu po křížení s Barákovou ulicí. Od 1. dubna pak pokročí i do její druhé poloviny. Od druhého březnového týdne také souběžně poběží práce ve slepé části Stadické ulice. Její rekonstrukce je dále ve směru ke Špindlerově třídě rozdělena na další tři návazné etapy. Úpravy ulice Školní byly záměrně rozděleny tak, aby druhá etapa v prostoru mezi základní a mateřskou školou zásadně nezasáhla do vyučování. Hlavní části rekonstrukce této lokality jsou tak plánovány na druhou polovinu června a prázdninové měsíce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…