Roudnice nad Labem: Na čistotu veřejných prostranství dohlížejí kamerové body

21.11.2018 18:23

Roudnice se potýká s bezohledným odkládáním odpadu. Kamerové body přinášejí zlepšení. Dalším z míst, na která se město zaměří je lokalita Na Krásných Horách.

Roudnice nad Labem: Na čistotu veřejných prostranství dohlížejí kamerové body
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

Jedno z dlouhodobě problematických míst, kde bylo kamer zapotřebí, se nacházelo na kontejnerovém stanovišti u budovy gymnázia.

"Bohužel jsme se stále častěji setkáváli s bezohledností občanů, kteří odpad ledabyle odkládali vedle kontejnerů v proluce u gymnázia. Snažili jsme se přitom veřejnosti dlouhodobě vycházet maximálně vstříc, ale paradoxně přitom nevyužívali ani nového stanoviště v Mlýnské ulici," uvedl místostarosta Řezníček.

Opatřením, které by přineslo změnu, mělo být využití mobilních kamerových bodů městské policie. K jejich použití za tímto účelem došlo poprvé v lokalitě Na Čihadlech a od října měly být umisťovány i do dalších problematických míst.

"O pořádek se sice pravidelně starají pracovníci Roudnických městských služeb, nicméně nepovažuji to za řešení. Nakonec jsme, alespoň dočasně, do lokality u gymnázia osadili pevnou kameru a dnes je u kontejnerů čisto. Netěší mne, že právě až nasazení kamer přimělo některé z nás k zamyšlení, jak nakládáme se svým odpadem, nicméně ukázalo se být jedním z mála opravdu funkčních preventivních opatření," řekl  místostarosta.

V současné době odbor životního prostředí tuto problematiku řeší i Na Krásných Horách, kde je stanoviště směsného komunálního odpadu používáno i pro jiné účely. Žádáme proto obyvatele, aby ho nadále nepoužívali pro odkládání bioodpadu, tříděného, velkoobjemného, či dokonce nebezpečného odpadu, pro který není v žádném případě určeno. Tento odpad lze však legálně a bezplatně odevzdat ve sběrném dvoře Hostěraz.

"Znečišťováním veřejného prostranství se dotyčný dopouští přestupku, za který mu může být uložena i několikatisícová finanční sankce. Naším cílem však primárně není postihovat občany, ale udržet čistotu města, která je vizitkou nás všech. Snažte se proto prosím udržovat pořádek nejen ve zmiňovaných místech, ale i jinde. Jen tak bude Roudnice pěkným místem k životu," dodal místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…