Roudnice nad Labem: Na zálabí vzniklo veřejné ohniště

05.09.2017 14:47

Relaxační zóna na zálabí se dočkala nového inventáře. Návštěvníci tak mohou využívat nejen oblíbený vstup do řeky, ale nově i veřejné ohniště a mobilní toaletu.

Roudnice nad Labem: Na zálabí vzniklo veřejné ohniště
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

"Mezi námi roudničany je celá řada lidí, kteří milují koupání ve volné přírodě. Proto jsem již při stavbě malé vodní elektrárny a závodní trati projevil přání vybudovat vhodný vstup do vody a to se povedlo právě v místě dnes rozvíjené relaxační zóny na zálabí. Nejedná se sice o koupaliště či plovárnu, koupání v řece je pouze na vlastní nebezpečí, ale místo si našlo mezi roudničany v posledních sezónách oblibu a tak jsme se rozhodli dále rozšířit vybavení této lokality," sdělil starosta Vladimír Urban.

V blízkosti vstupu do vody tak Roudnické městské služby upravily část terénu kde umístili betonové veřejné ohniště s nastavitelným grilovacím roštem. Zároveň byla v lokalitě umístěna mobilní toaleta spravována firmou TOI TOI. Veřejné ohniště podléhá provoznímu řádu, se kterým se každý uživatel seznámí na místě. Zejména je třeba nerozdělávat oheň jinde než na určeném místě a udržovat pouze v takovém rozsahu, aby nedocházelo k ohrožení jiných osob a okolních prostor.

"V tuto chvíli se jedná spíše o takový test a v případě většího zájmu veřejnosti bychom uvažovali o rozšíření kapacit sociálního zázemí, ať už formou kontejnerového řešení, či jinou alternativou. Samozřejmostí je dodržování provozního řádu, ale i slušné chování k místu samotnému. Je zarážející, že mládež stačila po necelém dni provozu již rozjezdit okolí ohniště, které velmi pěkně upravili pracovníci RMS, motorkami, což je mi velmi líto. Proto apeluji na návštěvníky, aby se chovali tak, jako by byli na vlastní zahradě," komentoval dosavadní zkušenost starosta.

Lokalitu bude nadále udržovat RMS a toaletu smluvní firma (v období od jara do podzimu). Dohled nad relaxační zónou pak namátkově provádí roudnická městská policie.

Na reportáž o novinkách na zálabí se můžete podívat ve vysílání MIS a na Youtube: https://www.youtube.com/watch?time_continue=270&v=w4Oa8thlSUg

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…