Roudnice nad Labem: Švagrovského ulice má nový povrch

20.12.2019 17:57

V minulém týdnu byly dokončeny rekonstrukční práce ve Švagrovského ulici. Místní jsou s novými povrchy vozovky i chodníků spokojeni.

Roudnice nad Labem: Švagrovského ulice má nový povrch
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

V tomto týdnu byla dokončena hlavní část rekonstrukčních prací ve Švagrovského ulici. Opravy vozovky a chodníků si přitom měly vyžádat její uzavření od října až do poloviny prosince. Rezidenti se tak nové vozovky a chodníků dočkali nejen v avizovaném předvánočním termínu, ale mohou ulici opět naplno užívat s téměř týdenním předstihem.

„Chodníky i vozovka byly ve velmi špatném stavu. Jsem rád, že se nám i firmě podařilo splnit závazek a dokončit rekonstrukci ještě před svátky. Když srovnám původní podobu povrchů s dnešním výsledkem, Švagrovského ulice se stává opravdovou ozdobou města,“ řekl místostarosta Jiří Řezníček.

Projekt řešil kompletní rekonstrukci uličního prostoru. V jejím rámci bylo zachováno uspořádání komunikace i dopravní režim. Pouze došlo k vymezení parkovacích stání pruhem z odlišného povrchu, tzv. vegetační dlažby. Jedinou změnou oproti původnímu stavu jsou vysazené chodníkové plochy na začátku a konci ulice za účelem zlepšení rozhledu v místech pro přecházení.

Rekonstrukci za konečnou cenu  2.803.508,59,- Kč vč. DPH realizovala firma SaM silnice a mosty a.s. Do konce tohoto týdne ještě probíhá odstraňování drobných vad a nedodělků. Vzhledem k aktuálním klimatickým podmínkám bude vodorovné značení doplněno až na jaře příštího roku.

Na podobu Švagrovského ulice těsně před dokončením se můžete podívat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…