Roudnice nad Labem rozdělí dotace na kulturu, sport i sociální služby

20.01.2020 20:21

Příjem žádostí o finanční prostředky nejen z dotačních titulů odboru školství kultury a sportu, ale i sociálního odboru, byl zahájen.

Roudnice nad Labem rozdělí dotace na kulturu, sport i sociální služby
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

Město letos na podporu aktivit, souvisejících s kulturou, sportem, volným časem, mezinárodní spoluprací nebo cestovním ruchem, opět rozdělí více než pět milionů korun. Na podporu sociálních služeb vyčlenilo přes tři miliony.

Dotační tituly v oblasti kultury, sportu a dalších aktivit, na které Město Roudnice nad Labem v roce 2020 rozdělí více než pět milionů korun, se v letošním roce týkají podpory těchto činností:

  • celoroční sportovní a volnočasové činnosti
  • jednorázové sportovní akce
  • jednorázové volnočasové aktivity
  • kulturní aktivity
  • počiny kulturně historického charakteru významné z regionálního i celostátního hlediska
  • mezinárodní aktivity a cestovní ruch
  • přípravy projektové dokumentace

Kompletní informace o dotačním programu, včetně všech dů­ležitých dokumentů a jejich vzorů, naleznete v příslušné sekci městských webových stránek. Žádosti o dotace lze podávat až do 10. 2. 2020.

„Na všechny dotační tituly je z rozpočtu města Roudnice nad Labem vyčleněno celkem 5 020 000,- Kč. Výše žádané podpory nemusí být uspokojena a může být v závislosti na vyčleněných finančních prostředcích a na hodnocení projektu snížena nebo zcela zamít­nuta,“ sdělila za odbor školství, kultury a sportu jeho vedoucí Bc. Anežka Vyšinská.

Dotaci lze použít pouze pro účel uvedený v uzavřené smlouvě. V případě obdržení dotace na celoroční činnost je její příjemce po­vinen předložit finanční vypořádání do konce ledna následujícího roku. U jednorázových akcí je pak příjemce dotace povinen vypořádání dotace předložit již do tří měsíců od jejich ukončení.

„Žádáme proto případné zájemce o dotace, aby zveřejněným dokumentům a sa­motnému zpracování předkládaných projektů věnovali zvýšenou pozornost a předešli tak případným problémům nejen s žádostí, ale i s následným vyúčtováním přidělených dotačních prostředků,“ dodává Vyšinská.

Město Roudnice nad Labem vyhlásilo dva dotační programy v sociální oblasti a to Podpora sociálních služeb 2020 a Podpora svépomocných aktivit 2020, na které zastupitelé v rámci letošního rozpočtu v souhrnu schválili více než tři miliony korun. Bližší informace pro žadatele naleznete taktéž na městském webu. Podávání žádostí o dotace končí shodně 10. 2. 2020. Bližší informace o obou výzvách získáte i přímo u vedoucí sociálního odboru Mgr. Moniky Legnerové. (e-mail ZDE, tel. 416 850 161, 602 609 733)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …