Rožnov pod Radhoštěm: Město připravuje stavbu sportovní haly

24.03.2021 13:07

Mimo letní období se občané potýkají s problémem kapacit vnitřních sportovišť ve městě. Radnice na tuto potíž reaguje a na jednání rady města byla schválena příprava stavby městské sportovní haly. Prioritu potřebnosti potvrdily také výsledky průzkumu při přípravě Strategického plánu rozvoje města na roky 2021 – 2030.

Rožnov pod Radhoštěm: Město připravuje stavbu sportovní haly
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Rada města na svém jednání probírala také možnost přípravy stavby městské sportovní haly, která ve městě chybí.

Anketa

Má být Slavia potrestána za údajné rasistické napadení hráče Glasgow Rangers?

4%
96%
hlasovalo: 10277 lidí

V období, kdy není možné sportovat a trénovat na venkovních hřištích se sportovní kluby potýkají s nedostatečnou kapacitou vnitřních prostor. Jedním z hlavních důvodů návrhu přípravy je možnost financování v rámci dotace. Národní sportovní agentura vyhlásila dotační titul, v rámci kterého, je možné čerpat na stavbu sportovní haly až 70 % finančních prostředků. Prvním z kroků je vytvoření pracovní skupiny, která se bude přípravě stavby věnovat a na dubnovém zasedání zastupitelstva se následně bude schvalovat případné zařazení do letošního rozpočtu města formou rozpočtového opatření.  „Aktuálně hledáme nejvhodnější lokalitu, kde by měla být hala postavena. V ideálním případě by měla stát u některé ze základních či středních škol. Po prvotním průzkumu vhodných pozemků, diskuzích s konkrétními školami zvažujeme prostor u základní školy 5. května nebo u střední školy informatiky, elektrotechniky a řemesel. Zde je naplánováno další jednání,“ popsal aktuální situaci místostarosta Jan Kučera.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…