Rožnov pod Radhoštěm: Ve městě oddali 89 párů. Premiéru měla svatba na Jurkovičově rozhledně

20.01.2020 7:34

Celkem 89 párů si v nedávno skončeném roce 2019 řeklo své „ano“ v Rožnově pod Radhoštěm. Je to o pět manželství méně, než v předchozím roce.

Rožnov pod Radhoštěm: Ve městě oddali 89 párů. Premiéru měla svatba na Jurkovičově rozhledně
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Z tohoto počtu bylo 24 sňatků církevních, což je mírný meziroční nárůst. Počet tzv. souhlasného prohlášení o určení otcovství stoupl z 98 párů, které toto prohlášení uzavřely v předchozím roce, na 101.

„Osmdesát devět sňatků v  roce 2019 doplňuje 101 uzavřených souhlasných prohlášení o určení otcovství. Toto prohlášení uzavírají páry, které čekají (96 prohlášení) nebo již mají potomky (5 prohlášení) a chtějí otcovství,“ uvedla Jana Gaďourková z rožnovské matriky.

Mezi zajímavosti loňské „svatební sezony“ patří standardně vysoký počet sňatků konaných mimo obřadní síň radnice – tentokrát jich bylo 39. Z tohoto počtu se 9 svateb konalo ve Valašském muzeu v přírodě. Mezi další zajímavá romantická místa pro uzavření manželství se zařadila také oblast Hradiska, tedy „prostory“ bývalého strážního hradu nad městem nebo Hudební altán v městském parku. Rok 2019 přinesl v Rožnově také jednu velkou premiéru. „Na konci září jsme měli svatbu na Jurkovičově rozhledně. V historii rozhledny, která byla postavena v letech 2010 a 2011 a slavnostně otevřena byla v dubnu 2012, se jedná o úplně první svatební obřad,“ připomněl Martin Beníček, vedoucí oddělení kultury a cestovního ruchu MěÚ Rožnov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…