Rozpočet města Chrudim se přehoupne přes půl miliardy

09.03.2018 21:16

Chrudimští radní posílají zastupitelům ke schválení již třetí letošní rozpočtové opatření k rozpočtu města Chrudim na rok 2018, kterým by se příjmová i výdajová část rozpočtu měla zvýšit o více než 30 milionů korun.

Rozpočet města Chrudim se přehoupne přes půl miliardy
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„V příjmové části rozpočtu se objevuje například zapojení finančních rezerv a nevyčerpaných dotací z minulých let nebo daň z příjmu právnických osob za obce ve výši přes 13 milionů korun, kterou ovšem platíme sami sobě,“ říká starosta města Chrudim Petr Řezníček.

Finanční prostředky z rezerv by se měly zapojit na dofinancování projektů, které budou realizovány z dotací, jako například rekonstrukce objektů mateřské školy v ulici Víta Nejedlého nebo výstavba první etapy parkoviště na Podhůře. Investiční rozpočet města by se měl dále posílit o finanční prostředky na demolici objektu v ulici Na Ostrově, opravu zdi nad Širokými schody nebo projektovou dokumentaci na výstavbu kanalizace v Medlešicích.

Pro jednání chrudimských zastupitelů, kteří se sejdou v pondělí 19. března 2018, je navrhováno zvýšení rozpočtu na částku 511 053 600 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

10:28 Jablonec nad Nisou: Vítězové okresních olympiád se setkali na radnici

Jablonecká náměstkyně primátora pro oblast humanitní přivítala v obřadní síni vítěze okresních kol v…