Rozšiřujeme sběr tuků a olejů z domácností ve Šternberku

18.01.2016 14:29

Ve Šternberku přibyla nová stanoviště na separaci jedlých tuků a potravinářských olejů z domácností (např. fritovací olej), a to v ulicích Poděbradova, Labutí, Potoční, Na Vyhlídce, Jesenické, Hvězdném údolí a Babické.

Rozšiřujeme sběr tuků a olejů z domácností ve Šternberku
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Původně byla tato stanoviště pouze tři (sídliště Uničovská, Nádražní a Jívavská), nyní je zajištěn sběr této komodity již na celkem 10 stanovištích.

Plastové nádoby zelené barvy o objemu 240 litrů jsou již na nových stanovištích rozmístěny. Tyto speciální nádoby jsou opatřeny informačním štítkem s uvedením co je a co není vhodné do nádob odkládat. Do nádob rozhodně nepatří technické oleje, maziva nebo jiné kapaliny.

Nádoby jsou uzamčené a chráněné tak, aby nedošlo ke zneužití obsahu nádoby. K vhozu použitého oleje či tuku slouží pouze vyřezaný otvor na horním víku nádoby, který je právě tak velký, aby se do něj vešla maximálně 1,5 litrová uzavřená PET láhev.

Nádoby jsou sváženy svozovou společností Marius Pedersen a. s. 1 x měsíčně. V případě velké docházkové vzdálenosti mohou občané odevzdávat oleje zdarma ve sběrném dvoře ve Šternberku (Po – Pá 8.00 – 18.00 hod.).

Od zavedení sběru olejů v létě 2014 bylo  doposud občany města Šternberka odloženo do nádob 238 litrů potravinářských olejů. Občanům děkujeme za využívání tohoto nedávno zavedeného systému sběru a věříme, že se množství použitého potravinářského oleje bude i do budoucna zvyšovat.

Veškerý odpad je dále využíván v kompostárnách a bioplynových stanicích. Děkujeme, že třídíte!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…