S krajem musí Brno těsně spolupracovat při rozvoji metropolitní oblasti

25.11.2016 17:06

K velmi těsné spolupráci města Brna a Jihomoravského kraje s privátním sektorem vyzval brněnský primátor Petr Vokřál na 1. konferenci Asociace brněnských architektů a stavitelů, která se konala ve středu v Brně.

S krajem musí Brno těsně spolupracovat při rozvoji metropolitní oblasti
Foto: brno.cz
Popisek: Brněnský magistrát

„Musíme zmapovat, kde můžeme stavět a po společné diskuzi s privátním sektorem co můžeme stavět,“ uvedl. Pro rozvoj Brněnské metropolitní oblasti je klíčová komunikace mezi vedením Brna a po volbách novým vedením Jihomoravského kraje. „Je třeba najít shodu,“ zdůraznil. A to bez ohledu na skutečnosti, že Brno ještě delší dobu nebude mít aktuální územní plán.

Brněnská metropolitní oblast zahrnuje 167 obcí včetně Brna a žije v ní více než 600 000 obyvatel. Jejím přirozeným základem je Brno, jehož počet obyvatel s posledním desetiletí klesá. Lidé se stěhují za hranice města, což se negativně projevuje v dopravě, v ekologických zátěžích i nerovnoměrnému osídlení. Do Brna s 380 000 obyvateli tak denně dojíždí více než 110 000 osob.

Konferenci uspořádala Asociace brněnských architektů a stavitelů. Mezi přítomnými byli i představitelé podnikatelské sféry, státní správy i samosprávy.

„Chceme připomenout, že město Brno a kraj jsou spojeny tak silnými vazbami, že bez vůle ke spolupráci se obrovský potenciál města Brna a jeho metropolitní oblasti nenaplní,“ uvedl místopředseda správní rady této organizace Jaroslav Dokoupil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…