SCHOLA PRAGENSIS 2015 – Zvolím si srdcem. Přehlídka středního a vyššího odborného školství v Praze

30.10.2015 20:05

Jubilejní 20. ročník přehlídky a nabídky oborů vzdělání pražských středních a vyšších odborných škol s mottem „Zvolím si srdcem“ se uskuteční ve dnech 26. – 28. listopadu 2015 v Kongresovém centru Praha.

SCHOLA PRAGENSIS 2015 – Zvolím si srdcem. Přehlídka středního a vyššího odborného školství v Praze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova pražského magistrátu

Přibližně 150 vystavovatelů představí široké veřejnosti, a zejména pak zájemcům o studium na střední škole, širokou nabídku studijních i učebních oborů vzdělání. Výstava a přehlídka SCHOLA PRAGENSIS je určena zejména žákům osmých a devátých tříd základních škol, jejich rodičům a ostatním zájemcům o studium na středních školách všech typů. Vstup na akci je pro všechny zdarma!

Výstava je zaměřena na prezentaci středního školství prostřednictvím výstavních expozic pražských středních škol všech druhů a typů (gymnázia, střední odborné školy, obchodní akademie, hotelové školy, konzervatoře a další) včetně škol speciálních a vyšších odborných škol. Součástí výstavy jsou doprovodné akce charakterizující zaměření a jedinečnost jednotlivých škol a úspěchy žáků v odborných soutěžích.

Výstava představí také vybrané cechy a oborové organizace, které na osmi výstavních stáncích představí různá řemesla, a to vše v rámci kampaně hl. m. Prahy nazvané Podpora odborného vzdělávání (ŘEMESLO ŽIJE! a ODBORNOST ŽIJE!). Každý návštěvník si bude moci vybraná řemesla vyzkoušet na jednoduchém úkolu. Všichni návštěvníci si budou moci na těchto speciálních stáncích zasoutěžit o hodnotné poukázky na odběr sportovního zboží.

Na výstavě se uskuteční mimo jiné také finále soutěže žáků středních odborných škol a středních odborných učilišť oboru vzdělání Instalatér, které je pořádáno Cechem instalatérů ČR.

V neposlední řadě je pro širokou veřejnost připravena soutěž, která vychází z motivu letošního roku technického vzdělávání. Soutěžící veřejnost bude na připravených tabulích rozpoznávat řemesla a přiřazovat k nim správné názvy oborů vzdělání. Vylosovaní soutěžící opět získají poukázky na odběr sportovního zboží.

Díky zájmu veřejnosti o prodloužení sobotní otevírací doby bude výstava otevřena oproti několika minulým rokům až do sobotních 15 hodin.

Na Scholu Pragensis 2015 bude širokou veřejnost zvát plakát s motivem srdce a mottem letošního ročníku „Zvolím si srdcem“.  Autorkou plakátu i motta je studentka druhého ročníku Soukromé vyšší odborné školy umění a reklamy s.r.o. Faustýna Kuklová, která se svým návrhem vyhrála v soutěži o nejlepší reklamní plakát na Scholu Pragensis 2015 vyhlášené na jaře tohoto roku.

Výstava bude veřejnosti otevřena ve čtvrtek 26. a v pátek 27. listopadu 2015 od 9:00 do 18:00 hodin a v sobotu 28. listopadu od 9:00 do 15:00 hodin.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…