Sedmnáctý ročník „Cyklo-běhu“ zavítal do Litoměřic

22.06.2019 8:38

„Cyklo-běh za Českou republiku bez drog“ měl včera dopoledne zastávku v Litoměřicích. Akce je svým rozsahem a intenzitou největší pravidelnou protidrogovou kampaní spojenou se sportem.

Sedmnáctý ročník „Cyklo-běhu“ zavítal do Litoměřic
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

Dvanáctidenní trasa dlouhá 1100 kilometrů propojila celkem 39 českých a moravských měst. Cílem organizátorů je osvětou snížit výskyt drog ve společnosti a upozornit na drogovou negramotnost u dětí a mládeže.

V Litoměřicích se akce zúčastnili a sportovce při startu etapy symbolicky doprovodili žáci druhého stupně Základní školy Na Valech. „Pro děti byla připravena přednáška, během níž se dozvěděly, co přesně drogy jsou a co způsobují. Vzdělaní je jedinou nadějí, která vede ke snížení zneužívání drog ve společnosti,“ seznámil s programem a charakterizoval akci Lukáš Bechyně, výkonný ředitel občanského hnutí „Řekni ne drogám – řekni ano životu“. Desetičlenný tým mimo jiné představil zástupcům vedení Městského úřadu v Litoměřicích v čele s tajemníkem Milanem Čigášem a koordinátorkou Zdravého města Litoměřice a MA21 Irenou Vodičkovou Hubbardův detoxikační program pro drogově a alkoholově závislé fungující výhradně bez použití náhražkových drog.

Zástupci radnice také podepsali Prohlášení o postoji k řešení problematiky drog, čímž se Litoměřice připojily k cíli měst a obcí bez drog. „Jsme rádi, že jsme mohli být součástí a že naše město bylo zařazeno na trasu. Rádi bychom s organizací spolupracovali i nadále a nabídli prostřednictvím Zdravého města Litoměřice spolupráci všem zájemcům – jak problémovým skupinám, tak třeba rodičům, učitelům nebo vychovatelům,“ doplnila Irena Vodičková.

Akci již posedmnácté organizuje občanské hnutí „Řekni ne drogám – řekni ano životu“ pod záštitou Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu Parlamentu ČR. Cyklo-běh se koná u příležitosti Mezinárodního dne boje proti drogám, který připadá na 26. červen. Maraton byl slavnostně zahájen v pondělí 10. června v Orlové a skončil včera v Praze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…