Semilský městský úřad získal již podruhé ocenění za přívětivost

28.05.2017 14:50

Třetí místo v soutěži o nejpřívětivější úřad v Libereckém kraji patří od 17. května Městskému úřadu v Semilech. Druhý ročník soutěže Přívětivý úřad tak potvrdil, že stejně jako v předchozích letech si semilští úředníci ve vztahu ke klientům úřadu a město Semily svým přístupem vedou velmi dobře.

Semilský městský úřad získal již podruhé ocenění za přívětivost
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Na prvním místě v kraji se umístil Magistrát statutárního města Liberec, místo druhé obsadil Magistrát statutárního města Jablonec nad Nisou. Vítězové převzali ocenění ve vzdělávacím středisku v Benešově u Prahy ve středu 17. května t.r.

Přívětivý úřad je soutěží mapující stav přívětivosti a otevřeností obecních a městských úřadů vůči občanům a jejich potřebám. Základní hodnotící kategorií je poskytování nadstandardních služeb či běžných služeb v nadstandardní kvalitě. Důraz je kladen zejména na oblasti využívání on-line služeb, webových stránek, transparentnost, prodlužování úředních hodin, informovanost, komunikaci s občany apod. Hodnocení probíhalo na základě 56 kritérií v 5 kategoriích. Do soutěže se zapojilo 165 měst z celkového počtu 205 obcí ORP v celé ČR. Kritéria se týkala například dostupnosti autobusové zastávky, bezbariérovosti, zveřejňování informací, komunikačních forem a zapojování veřejnosti. Ministerstvo vnitra ČR toto ocenění udělovalo po druhé a město Semily získalo opět krásné ocenění za Liberecký kraj. V každém kraji byla vyhlašována první 3 místa, samostatně byly hodnoceny městské části hlavního města Prahy a stejně tak byla vyhlášena první 3 města za celou ČR.

Lena Mlejnková, starostka města Semily: "Ocenění Přívětivý úřad mne opravdu moc těší. Podařilo se nám obhájit třetí místo a rozšířit služby pro občany a udržet nastavenou kvalitu. Velké poděkování patří všem úředníkům a zaměstnancům našeho úřadu. V minulém roce z porovnání obcí ORP například vyplynulo, že pouze 37% obcí zveřejňuje předem podklady k jednání zastupitelstva. V Semilech považujeme dnes jejich zveřejnění za zcela samozřejmé a i prodloužení zákonné lhůty ze 7 dní na 10 dní předem. V letošním roce nám zástupci Ministerstva vnitra prezentovali zlepšení mnoha ORP například u zveřejnění mapových portálů, či responzivní podoby webových stránek. Naším cílem je udržení tohoto trendu a neustálé rozšiřování služeb pro občany a udržení kvality těchto služeb."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…