Semily: Cyklostezku podél Jizery doplnila naučná stezka

05.04.2021 17:08

Naučné stezky, které v posledních letech vznikají napříč celou republikou, patří bezesporu mezi nejzábavnější formy vzdělávání i aktivního poznávání přírody.

Semily: Cyklostezku podél Jizery doplnila naučná stezka
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Jedna taková v současnosti doplnila stezku pro pěší i cyklisty podél řeky Jizery v Semilech a je určená především pro rodiče s dětmi. Stezka má pět zastavení, včetně tří interaktivních naučných cedulí. Jednotlivá zastavení jsou orientována na informace o řece Jizeře, místní fauně a floře a nechybí na nich ani hravé prvky pro děti.

Anketa

Jste pro okamžité otevření restaurací?

43%
57%
hlasovalo: 17073 lidí

Jedna z interaktivních tabulí nové naučné stezky nabízí možnost seznámení s ptáky žijícími v této lokalitě. Díky QR kodu u každého z obrázků si po jeho stažení mohou děti poslechnout zpěv konkrétního opeřence.

Bc. Lena Mlejnková, starostka města Semily: "Velké poděkování na tomto místě patří Ing. Milanu Farskému, který se na realizaci naučné stezky podílel. Připravil podklady pro texty na naučných tabulích, zajistil fotografie a vybral motivy ke zobrazení - konkrétní stromy, ptáky a vodní živočichy, kteří se vyskytují přímo v okolí řeky Jizery, případně v Semilech. Stezka si klade za cíl naučně zábavnou formou přilákat veřejnost k zájmu o přírodu a o její ochranu."

Na jednotlivých interaktivních tabulích můžeme najít například pexeso s motivy stromů, tabuli znázorňující biotop řeky i s živočichy a mezi nejzajímavější prvky stezky patří tabule se zvuky ptáků.

Naučná stezka navazuje na nově vybudovanou Bítouchovskou lávku, která byla dokončena v závěru minulého roku a je zároveň součástí projektu s názvem "Z údolí Jizery do údolí Bobru II". Interaktivní tabule zpracovala firma Lesní svět, která stojí za realizací nedávno otevřené naučné stezky na nedalekém Škodějově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…