Semily: Město letos investuje osm milionů do rekonstrukce komunikací

26.02.2017 15:52

Město Semily připravuje na letošní rok zásadní rekonstrukci tří ulic v lokalitě Nad Špejcharem. Jedná se o druhou část ulice Wolkerova, jejíž první část již byla zrekonstruována.

Semily: Město letos investuje osm milionů do rekonstrukce komunikací
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Město Semily připravuje na letošní rok zásadní rekonstrukci tří ulic v lokalitě Nad Špejcharem. Jedná se o druhou část ulice Wolkerova, jejíž první část byla zrekonstruována v letech 2015 a 2016, ulice Ivana Olbrachta a Kpt. Jaroše. Ve všech zmíněných ulicích dojde před rekonstrukcí komunikace k obnově vodovodu, kanalizace a vedení ČEZ, v případě ulic Ivana Olbrachta a Wolkerovy dokonce i plynového vedení. Celou akci odsoutěžilo VHS Turnov, které bude celou akci koordinovat a dozorovat. Celkový finanční náklad na rekonstrukci komunikací vč. veřejného osvětlení ve zmíněných ulicích je cca 7 mil. Kč.

Rekonstrukce chodníků v ulici Slunečná - V roce 2017 nebo nejpozději 2018 je v plánu i ulice Slunečná, jejíž povrch komunikace je zánovní ale dojde zde také k rekonstrukci vedení ČEZ v chodnících, které jsou zde v katastrofálním stavu.

Rekonstrukce Družstevní ulice – V návaznosti na rekonstrukci vodovodu je plánována obnova povrchu v celé šíři. Realizaci nového asfaltu ovlivňuje nejen výstavba vodovodu, ale i termín objížďky při výstavbě okružních křižovatek. Nejpozději však dojde k opravě v roce 2018.

Rekonstrukce povrchů v ulici Antala Staška - V roce 2017 proběhne také obnova povrchu komunikace a chodníků v ulici Antala Staška po loňské rekonstrukci plynového vedení a letošní plánované rekonstrukci vodovodu a kanalizace. Předpokládaný náklad činí cca 1 mil Kč.

Všechny rekonstrukce sítí jsou úmyslně městem Semily sdružovány tak, aby byl nový vždy nejen povrch ale i inženýrské sítě pod ním, čímž se výrazně prodlužuje budoucí životnost komunikací a navíc jsou od jednotlivých správců sítí vybírány příspěvky na obnovu povrchu což opět šetří peníze z rozpočtu města Semily.

Ing. Vladimír Bělonohý, vedoucí odboru rozvoje a správy majetku. "Opravy zmíněných komunikací s sebou pochopitelně přinesou drobná dopravní omezení, za které se již nyní občanům našeho města omlouváme.“

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…