Semily: Výměna 274 svítidel uspoří 50 procent nákladů na energii

11.02.2018 17:59

Významnou úsporu nákladů na energii očekává město Semily od zapojení do Státního programu na podporu úspor energie na období 2017 - 2021 program EFEKT, který byl v uplynulém roce vyhlášen Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR. V rámci projektu dojde v roce 2018 k obnově 274 ks svítidel veřejného osvětlení, rekonstrukci tří rozvaděčů a osazení tří stabilizačně regulačních jednotek, které zajišťují další navýšení úspor energie.

Semily: Výměna 274 svítidel uspoří 50 procent nákladů na energii
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Státní program EFEKT je zaměřen na realizaci energeticky úsporných opatření v oblasti spotřeby energie, zvyšování účinnosti užití energie a snižování energetické náročnosti.

O dotaci na podporu úspor energie požádalo město Semily v roce 2017. Po obdržení dotace město Semily v měsíci srpnu odsoutěžilo veřejnou zakázku na výměnu 274 svítidel, rekonstrukce tří rozvaděčů a osazení tří stabilizačně regulačních jednotek, které zajišťují další navýšení úspor energie tak, aby byly splněny podmínky dotace (min. 35% úspory) . Cena celkem pak dle soutěže činí 3.131.011,62 Kč vč. DPH, se kterou zvítězila renomovaná firma zabývající se oblastí veřejného osvětlení ELTODO, a.s. Dotace z programu EFEKT je ve výši 1,4 mil. Kč. Výsledná úspora je odhadována na cca 50% původních nákladů na energii.

Nových svítidel se tedy občané Semil dočkají nejpozději koncem května t.r. v lokalitách Řeky - včetně Kolonky, okolí Komenského náměstí vč. Benešovské, Cihlářské a Vysocké ulice a v lokalitě Nad Špejcharem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…