Setkání generací v Šumperku

01.12.2017 15:10

V pátek 8. prosince od 15 hodin se v kostele Zvěstování Panny Marie uskuteční akce s názvem Setkání generací v Šumperku. Během odpoledne a je připraven bohatý kulturní program a také aukce obrazů, které namalovali šumperští senioři.

Setkání generací v Šumperku
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„Cílem projektu Setkávání generací je osvěta veřejnosti a rozvoj spolkového života napříč generacemi. Každá generace je pro společnost přínosem, neexistuje „odepsaná“ generace. Generace dříve narozených nabízí rozvážnost, životní zkušenosti, trpělivost a životní moudrost, generace nejmladších zase radost a živelnost. Vzájemné setkávání a aktivity mezi generacemi jsou obohacující pro všechny zúčastněné“, vysvětluje cíl projektu šumperský zastupitel a garant projektu Martin Janíček, který inspiraci k realizace projektu získal mimo jiné i při návštěvě partnerského města Bad Hersfeld, kde podobné projekty už fungují dlouhodobě.

„Během večera se můžete těšit na vystoupení dětí z mateřských škol a seniorů, charitativní prodej výrobků dětí z mateřských škol, chybět nebudou ani pochutin v podobě výborného punče a vánočního cukroví. Na závěr akce se uskuteční aukce obrazů, které malovali šumperští senioři. Vstup na akci je zdarma“, doplňuje Helena Miterková, vedoucí odboru školství, kultury a vnějších vztahů Městského úřadu Šumperk.

Na projektu společně spolupracují POPNTIS Šumperk, o.p.s., město Šumperk, Folklorní pěvecký soubor Seniorky Šumperk, z.s., Taneční folklórní soubor Senioři Šumperk, z.s. a šumperské mateřské školy. Záštitu nad projektem převzal hejtman Olomouckého kraje.  V rámci projektu Setkávání generací je připravována v příštím roce řada dalších zajímavých akcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…