Silnice na Vsetíně mají více majitelů. Ti by se měli starat o jejich stav

12.03.2018 12:15

Na radnici se hlavně v zimním a nastávajícím jarním období obrací řada občanů města s žádostmi o provedení zimní údržby či opravy komunikací. Ne všechny komunikace jsou však v majetku města, které tak samozřejmě na silnicích jiných vlastníků nemůže provádět jakoukoli činnost. Pracovníci radnice jsou však připraveni v případě, že se jedná o komunikaci jiného majitele, komunikovat s dotčeným správcem a situaci pomáhat řešit.

Silnice na Vsetíně mají více majitelů. Ti by se měli starat o jejich stav
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dolní náměstí ve Vsetíně

Na území města Vsetína patří komunikace třem hlavním vlastníkům, kteří se starají o jejich stav a údržbu. Kromě města Vsetína, jemuž patří místní komunikace, je to stát zastoupený Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, jenž se stará o silnice I. třídy, a dále pak Zlínský kraj zastoupený Ředitelstvím silnic Zlínského kraje, jenž vlastní komunikace II. a III. třídy. Některé, hlavně drobnější komunikace, pak patří soukromým majitelům.

K přiblížení vlastnických vztahů vůči komunikacím proto přinášíme mapu Vsetína, v níž je zobrazena většina silnic, a barevně (město – modrá, kraj – červená, stát – zelená) jsou rozděleni jejich majitelé. Přímo na ně nebo prostřednictvím městského úřadu, konkrétně přes správce komunikací Miroslava Fuska, by se měli občané obracet se svými požadavky.

„Město není vlastníkem všech komunikací na jeho území a nemůže tak ze svých prostředků zajišťovat jak zimní údržbu, tak například opravy výtluků po zimě. Stará se pouze o vlastní silnice, a to prostřednictvím své příspěvkové organizace Technické služby města Vsetína. Chápu, že občana vlastnické vztahy příliš nezajímají a chtěli by mít cesta udržované. Právě tato mapka by tedy mohla pomoci při efektivním odstraňování vzniklých problémů,“ uvedl místostarosta Tomáš Pifka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

7:17 Hradec Králové: Osud Galerie cti přiblíží architektonická soutěž

Po měsících příprav, do kterých se zapojila i veřejnost, vypíše město architektonicko-výtvarnou sout…