Slaný: Dokončili jsme úpravu další frekventované křižovatky

25.12.2020 8:36

Ke zvýšení bezpečnosti chodců byla zásadně upravena křižovatka, nyní hlavní silnice, Dukelských hrdinů s navazujícími ulicemi O. Scheinpflugové a Alešova. Za bezmála 4 miliony korun byly vybudovány bezbariérové chodníky, vznikly moderní autobusové zastávky a osvětlené přechody.

Slaný: Dokončili jsme úpravu další frekventované křižovatky
Foto: archív Slaný
Popisek: Slaný

 

Odbor správy majetku připravil projekt v reakci na zprovoznění obchvatu silnice I/16, otevřené vloni na podzim. V této části města došlo, díky vytvořenému nájezdu na obchvat, k zásadnímu zvýšení frekvence jak projíždějících aut tak ke zvýšené dopravní obslužnosti tedy průjezdu autobusů hromadné dopravy Středočeského kraje. Vedoucí odboru správy majetku dodává „Podařilo se nám upravit další z řady nebezpečných úseků ve městě, který byl pro chodce, zejména děti, ohrožením“. V příštím roce bude tento odbor dále pokračovat v opravě chodníků s bezbariérovou úpravou. Starosta Hrabánek dodává „Zapojení do projektu Bezpečná cesta do školy v roce 2018, nám pomohlo identifikovat řadu nebezpečných úseků ve městě. Od té doby se nám podařilo investice města zaměřit na proměnu cest na bezpečné a moderní.“

Dlouho připravovaný stavební projekt v horní části ulice Dukelských hrdinů přináší zejména nové chodníky s bezbariérovou úpravou pro chodce spojující tak ulici O. Scheinpflugové a Alešovu přes nyní hlavní ulici Dukelských hrdinů. Zde se pohybuje množství chodců, zejména dětí mířících do škol. Dále vznikly osvětlené přechody, zálivy pro autobusy, moderní autobusové zastávky s přístřeškem pro zajištění komfortu cestujících a také bylo osazeno nové veřejné osvětlení. Městský rozpočet stála tato akce 3, 8 mil. korun s DPH.

Pěší se také mohou těšit z nově otevřené lávky, po rekonstrukci, v Durasově ulici v místní části Slaný – Kvíček. Odbor správy majetku zvolil , při řešení obnovy lávky, jednoduchou a funkční variantu, která tuto samostatnou mostní konstrukci vyřešila navíc úsporně v celkových nákladech 313 tisíc korun s DPH. Nově byly vybudovány monolitické betonové prahya instalován nový železobetonový panel s protiskluzným povrchem. Součástí opravy pak byla i nová dlažba chodníku pro plynulé napojení nástupu na panel a obnova spár zdiva nosných pilířů lávky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…