Slaný: Dražkovický park se otevřel pro veřejnost

24.07.2022 19:45 | Tisková zpráva

Obnova parku, která byla zahájena 10. května 2022 byla dokončena a ve středu 20. července 2022 byl prostor opět zpřístupněn veřejnosti.

Slaný: Dražkovický park se otevřel pro veřejnost
Foto: archív Slaný
Popisek: Slaný

Odbor správy majetku dokončil obnovu cestní sítě a mobiliáře v Dražkovickém parku. V rámci této stavby byly stávající nevzhledné cestičky vydlážděny, odvodněny a hlavní průtahová trasa byla rovněž osvětlena. Došlo také k doplnění laviček, piknik stolu, nezbytných odpadkových košů a herních prvků.

Nově si zde mohou děti vyzkoušet svahovou síť, klouzačku či plošinu s lanem. Realizaci celé stavby provedly Technické služby Slaný a město za ni vydalo zhruna dva miliony korun včetně DPH. Finanční prostředky se městu do rozpočtu vrátí. Společnost Lidl Česká republika v. o. s. poskytne městu Slaný dar ve výši cca 2 500 000 korun za účelem vytvoření příznivého životního prostředí v bezprostředním okolí budoucí prodejny (mimo jiné to zahrnuje právě i revitalizaci Dražkovického parku, tedy prostoru, vymezeného ulicemi Dukelských hrdinů, Jungmannova a Dražkovická).

Odbor životního prostředí nechal vypracovat dendrologický posudek a na jeho základě byly v parku pokáceny suché stromy a provedeny zdravotní, výchovné a bezpečnostní ořezy dřevin. V rámci náhradní výsadby byly vysazeny nové stromy. Plocha byla doplněna trvalkami, keři a živými ploty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…