Slaný: Se stavbou nové sportovní haly město začne letos na podzim

11.04.2021 16:58

Město podalo žádost o stavební povolení a zažádalo o státní dotaci na výstavbu nové multifunkční sportovní haly. Pokud vše půjde podle plánu, předpokládá se zahájení výběrového řízení na zhotovitele stavby letos v létě. Položení základního kamene stavby, za bezmála 71,5 miliónů korun, proběhne letos na podzim.

Slaný: Se stavbou nové sportovní haly město začne letos na podzim
Foto: archív Slaný
Popisek: Slaný

 

Aktuálně vydané územní rozhodnutí o stavbě multifunkční sportovní haly, dalo zelenou dalším přípravám vedoucím ke stavbě objektu. Město podalo nejen žádost o stavební povolení, ale také o státní dotaci na výstavbu.

Pokud vše půjde podle plánu, předpokládá  se zahájení výběrového řízení na zhotovitele stavby letos v létě. Pomyslný základní kámen stavby bude položen

Anketa

Má premiér Babiš na vlastní pěst shánět vakcíny i vysoko nad rámec cen, které vyjednala EU?

78%
22%
hlasovalo: 11678 lidí
na podzim tohoto roku. Samotná stavba potrvá cca 12 měsíců od zahájení. Nový objekt haly za bezmála 71,5 milionů korun, v lokalitě Slaný – Sever, by tak mohl být otevřen již před koncem příštího roku.

Multifunkční sportovní hala Slaný je projektována v pasivním standardu, což znamená, že celý objekt bude energeticky velmi hospodárný a s ohledem na životní prostředí. „I díky tomu jsme mohli požádat o dotaci na výstavbu v Operačním programu životní prostředí. Pokud bude město Slaný v žádosti úspěšné, mohlo by získat až 30 % uznatelných nákladů zpět, což by znamenalo cca 25 milionů korun z celkových investičních nákladů“, uvedla manažerka rozvoje města Magdaléna Stýblová.

Značné ekonomické úspory v provozních nákladech celého objektu přiblížil předseda Investičního výboru při zastupitelstvu města Ladislav Peška konkrétními příklady zamezení možným únikům energií. „Výrazně bude například zesílena tepelná izolace stěn, vytápění bude tepelnými čerpadly; počítá se s rekuperací teplé užitkové vody, především ve sprchách. K úsporám energií přispějí i led svítidla v hlavní hale, kde každé z nich bude moci mít nastaven vlastní specifický režim svícení. Můžeme tak osvětlovat jen ty části haly, které budou právě využívány, a to navíc i v intenzitě, která je pro daný sport právě třeba“. Kolem sportovní haly je plánována nová výsadba keřů a stromů.

„Sportovní zařízení bude ve vlastnictví města, protože bychom si přáli, aby sloužilo především slánským sportovním klubům, které doposud nemají ve Slaném dostatečné zázemí pro své aktivity, jako jsou například florbal, futsal, basketbal, volejbal, házená, nohejbal, tenis. Zároveň budeme splňovat parametry pro pořádání oficiálních zápasů pro právě jmenované sporty“, uvedl starosta Martin Hrabánek.

V rámci přípravy projektu byla též přijata varianta doplnění stavby o malou tělocvičnu, která nabízí možnosti pro další sporty a zájmové činnosti např. stolní tenis, aerobic, tanec apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…