Sokolov: Cvičení ukázalo, že jsme na velkou vodu připraveni

14.11.2021 6:32 | Tisková zpráva

O velkou vodu a povodeň nikdo nestojí, ale lepší je být na tuto případnou živelnou pohromu dobře připraven. I proto si městská policie opět zkusila instalaci mobilního protipovodňového hrazení na Lobezském potoce v centru Sokolova.

Sokolov: Cvičení ukázalo, že jsme na velkou vodu připraveni
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Do akce se zapojili také zaměstnanci společnosti SOTES a odboru životního prostředí městského úřadu. Zábrany proti velké vodě strážníci postupně instalovali v úseku od soutoku potoka s Ohří až k mostu mezi „Centrálkou“ a evangelickým kostelem na konci ulice Nábřeží Petra Bezruče.

„Sotesáci“ si pro změnu vyzkoušeli instalaci výkonného čerpadla do přepadové šachty, kam by voda v případě povodně natekla. Mobilní hrazení je součástí protipovodňové ochrany, která byla realizována státním podnikem Povodí Ohře z dotace určené na ochranu před povodněmi.

„Když by velká voda přišla, musíme si s umístěním protipovodňového hrazení poradit vlastními silami a v co nejkratším čase. Proto je třeba minimálně jednou do roka instalaci zábran vyzkoušet,“ uvedl velitel městské policie Petr Kubis.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…