Sokolov: Dub u chemičky se stal památným stromem

10.05.2019 8:38

Osamocený dub, rostoucí po dlouhá desetiletí mezi garážemi poblíž sokolovské chemičky, se stal památným stromem. Tento dub letní (Quercus robur) je názorným příkladem kontrastu přírody a industrialismu, je ukázkou schopnosti dřeviny prosperovat i v nepříliš optimálních podmínkách. Jako památný strom ho vyhlásil odbor životního prostředí Městského úřadu v Sokolově.

Sokolov: Dub u chemičky se stal památným stromem
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Vzhledem k místu, kde dub roste, byl zvolen i příhodný název památného stromu, a to „Dub u chemičky“. Bude označen informační cedulí, že se jedná o památný strom.

V letošním roce plánuje orgán ochrany přírody vyhlášení další hodnotné dřeviny na základě odborných biologických posudků, které zpracovalo Muzeum v Sokolově. Pokud ve vašem okolí znáte nějaký takový strom, který by zasluhoval zvýšenou ochranu, obraťte se na odbor životního prostředí, jehož zástupce se na strom přijede podívat a posoudí, zda je vhodný k vyhlášení za památný.

Parametry k vyhlášení nejsou přesně specifikovány. Může se jednat o dřevinu mimořádných rozměrů, dřevinu vázanou na historickou událost, se zajímavým příběhem nebo hodnotnou alej a podobně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…